A brit miniszterelnök sem ért egyet Trump beutazást tiltó rendeletével.

Theresa May brit miniszterelnök szerint a muszlim többségű országokból érkezők beutazására Donald Trump amerikai elnök által kihirdetett tilalom "helytelen és megosztó" intézkedés, és a brit kormány nem készül hasonló lépésekre.

Helytelen és megosztó Trump rendelete a brit miniszterelnök szerint

Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

May egy sajtóértekezleten kérdésre válaszolva kifejtette: brit állampolgárok körében aggodalmat keltett az a lehetőség, hogy Trump intézkedésének hatálya rájuk is kiterjedhet.

Ezért a brit kormány az elnöki rendelet kihirdetése után felvette a kapcsolatot az amerikai kormánnyal, annak érdekében, hogy az intézkedés kettős állampolgárságú briteket ne érintsen hátrányosan – mondta a brit kormányfő.

Trump rendeletét más magas rangú brit politikusok is bírálták az elmúlt napokban.

Boris Johnson külügyminiszter "erősen vitathatónak" nevezte az amerikai elnök által hét muszlim többségű országra kirótt ideiglenes beutazási tilalmat.

Johnson is kijelentette, hogy a brit kormány nem kíván Trump rendelkezéseihez hasonló "megközelítést" alkalmazni.

Theresa May, aki nemrégiben Washingtonban tárgyalt az amerikai elnökkel, állami látogatásra szóló meghívást adott át Trumpnak, aki a meghívást el is fogadta.

A London által állami látogatásra meghívott külföldi államfők hivatalosan a brit uralkodó vendégei.

A héten a brit parlament alsóházának elnöke kijelentette: nem akarja, hogy Donald Trump tervezett londoni látogatása idején beszédet mondjon a törvényhozás két házának tagjai előtt. John Bercow szerint ez nem jár automatikusan minden állami meghívottnak, ez "olyan megtiszteltetés, amelyet ki kell érdemelni."

Az USA előző elnöke, Barack Obama 2011-ben látogatta meg Nagy-Britanniát, ő beszédet mondhatott a törvényhozás két háza előtt.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...ma mindenki a másik faszán lovagol...
Mi az hogy helytelen...ők mennyivel csinálták helyesebben a brexitet ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.