Autóbalesetet szenvedett péntek este Beata Szydlo lengyel miniszterelnök a dél-lengyelországi Oswiecimben. Szydlót helikopterrel a varsói katonai kórházba szállítják, az első értesülések szerint állapota stabil.

Beata Szydlo péntek este az Oswiecimhez közeli lakhelyére tartott a három gépkocsiból álló konvojban. Rendőrségi közlemény szerint a kormányfő sofőrje egy Fiat Seicento előzése közben kényszerült irányváltozásra, és egy útszéli fának ütközött.

Autóbalesetet szenvedett a lengyel kormányfő

A lengyel kormányfőt, valamint a vele egy kocsiban utazó további két személyt – a lengyel kormányőrség (BOR) alkamazottait – az oswiecimi kórházba szállították, ott hoztak döntést a varsói vizsgálat szükségességéről. Kezelőorvosa úgy nyilatkozott az újságíróknak: arról, hogy Varsóba szállítják, "általános egészségügyi, valamint logisztikai okokból" döntöttek.

Szydlo "általános állapota stabil, semmi közvetlen veszély nem fenyegeti, teljességgel képes a kontaktusra" – értékelte az orvos, a sérülésekről nem mondott részleteket. A lengyel kormány szóvivője azt közölte a Twitter közösségi hírportálon, hogy a miniszterelnök állapota jó, újabb, rutin jellegű vizsgálatnak vetik alá.

Autóbalesetet szenvedett a lengyel kormányfő

A másik két sérültet az oswiecimi kórházban ápolják, többek között végtagi sérülésekkel.

A balesetet a lengyel ügyészség, valamint a belbiztonsági hivatal (ABW) vizsgálja. Mariusz Blaszczak belügyminiszter a BOR azonnali vezetőségi tanácskozását hívta össze.

A kormányfő balesetéről Jaroslaw Kaczynski, a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) elnöke is szólt a 2010-es szmolenszki légi katasztrófa áldozatai előtt tisztelgő péntek esti megemlékezésen.

A varsói elnöki palota előtt megtartott beszédben Kaczynski kijelentette: "Veled vagyunk, Beata, biztosak vagyunk, hogy rövid kórházi tartózkodás után újból velünk, a kormány élén leszel".

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Tudnak valamit lengyel testvéreink! Az előző kormány gépe lezuhant, most karambol...! :)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Három kocsi konvojban. Gondolom mindenféle irányítás nélkül.
lusta
Az eset eléggé zavaros. Használtak fényjelzést, de nem használtak szirénát, ami a kresz szerint csak annyit jelent, hogy sima mezei közúthasználók voltak. A kreszteződésben előztek és ekkor a megelőzött seicento balra fordult és az ütközést elkerülendően, a padkára hajtott a sofőr és ott egy fának ütközött. El lehet képzelni persze mit csinált volna a kis fiatból a páncélozott audi.
Foxley
@eugen4402: Egy sima balhorog is megteszi.
3dwhite
@lópicigáspár: ez a tudás nem vigasztal

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.