Az eddigi kísérleti atomrobbantásainál több mint egy nagyságrenddel nagyobb nukleáris detonációt készíthet elő Észak-Korea abban a létesítményben, ahol eddigi robbantásainak többségét végrehajtotta – jelentette amerikai szakértőkre hivatkozva a Yonhap dél-koreai hírügynökség szombaton.

Tavaly szeptemberben Phenjan egy 15-20 kilotonna pusztító erejű nukleáris töltetet robbantott fel. Az ország északkeleti részén, a Mantap-hegy alatt viszont olyan építkezés folyik, amely a Johns Hopkins Egyetem szakértői szerint tizennégyszer nagyobb erejű atombomba felrobbantását teszi majd lehetővé.

„A Mantap-hegy alatti folyamatos alagútépítés elképzelhető, hogy lehetővé fogja tenni Észak-Korea számára, hogy újabb, sokkal nagyobb pusztító erejű töltetekkel kísérletezzen, akár 282 kilotonnás szerkezeteket hozzon működésbe”

- írta az egyetem Amerikai-Koreai Intézetének portálján közzétett cikkében két kutató, Frank Pabian és David Coblentz.

Csak összehasonlítás végett: a Hirosimát elpusztító atombomba 15 kilotonnás volt.

Észak-Korea eddigi öt kísérleti atomrobbantásából négyet ezen a helyszínen hajtottak végre.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Rá fog baszni az elkényeztett fazékfej, mert senkinek sem igazi szövetségese.
Erős a gyanúm, hogy egy bomba egyszer kicsit közel robban egy nagyhatalomhoz és ő másnap véletlenül össze fog esni az utcán.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Nem értem, miért nem kapják már szájon ezt a mini diktátort! Mire várnak még? Megvárják, míg felrobbantja a fél világot? Elborzaszt, hogy ilyen iszonyú fegyver van a kezében.
herczeg0210
Majd ha felrobbant a Föld már késő lesz bármit is tenni!!!
hemami
@Desischado: Számomra is elképzelhetetlen, hogy az egész világ ennyire tehetetlen velük szemben. Bohócot csinálnak mindenkiből . Nem létezik, hogy nincs sehol megfelelő válasz az eszement politikájukra és a világot fenyegető magatartásukra.
36
Ezt a Kim Dzsong akárkit, most nagyon előtérbe tolták a "kis" játékaival.

De, hallgatnak pl. Pakisztán, India, Izrael (azt sem hajlandóak máig bevallani hivatalosan hogy van-e atomfegyverük, azt meg pláne nem, hogy mennyi)
Franciaország, Nagy-Britannia, Kína atomfegyverei minden percben készek a bevetésre. (Az USA és Oroszország pedig a non plus ultra a több mint 7000 atomfegyverrel)
36
Az atomfegyver, azért is érdekes számomra, mert ott már csak az számít adott esetben, hogy ki nyomja meg előbb a gombot.
Mert ha egy megnyomja a gombot, egy másik is biztosan megnyomja, az ellenfél. Viszont ha a kettő elindítja a rakétákat, akkor valószínű az érdekek mentén a többi is indít. És akkor lefő a tészta mindenkinek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.