Egy amerikai felmérés szerint egyre többen hagyják el a kereszténységet, míg a  Távol-Kelet muszlimainak száma gyarapodik, írja az Express.

Az amerikai Pew Research Center arra jutott: az iszlám lesz hamarosan az egyetlen vallás, ami gyorsabb ütemben nő, mint a világ lakossága. 2010 és 2050 között előreláthatólag 73 százalékkal növekszik majd a mohamedán vallásúak száma, szemben a csupán 35 százaléknyit növekvő kereszténységgel.

Hamarosan több muszlim, mint keresztény lesz a világon

Ehhez hozzájárul az olyan nagy népességű államok további gyarapodása, mint Indonézia, India, Pakisztán, Banglades, amik mind nagy muszlim népességgel rendelkeznek. A növekvő európai muszlim népesség is turbózza majd a trendet, így az évszázad végére valóban több lesz a bolygón a muszlim, mint a keresztény.

Fontos ok a termékenységi ráta is: ez az iszlám világában 3,1 gyereket jelent anyánként, míg a keresztények között 2,7 gyereke születik átlagosan egy nőnek a következő évtizedekben.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Igen, az erőszakosabb vallás felé mennek el a kisemmizett emberek.Ha az unio vezetői maradnak, kihal a kereszténység.
RonaGyuri
A cikk tendenciózusan téves és nem véletlen, hogy buta emberek rögtön átértelmezik.
Az eredeti cikk - bár abban is van propaganda - csak azt írja, ha a népességnövekedés üteme a mostani tendenciákat követi, bő félszáz év múltán akár utol és érheti!
36
A magyarországi muszlimok vezetője világosan elmondta, még 2015-ben a tutit.
A nyugati világ, a szekularizációval a legrosszabbat tette a kereszténységgel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.