„Európát csak akkor lehet rendbetenni, ha minden nép gondoskodik saját hazájának biztonságáról és jólétéről”

- jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Rómában, miután az európai uniós tagországok és az uniós központi intézmények vezetői aláírták az EU közös jövőjéről szóló nyilatkozatot.

Európát csak akkor lehet rendbe tenni, ha minden nép gondoskodik saját hazájának biztonságáról és jólétéről – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Rómában, miután az európai uniós tagországok és az uniós központi intézmények vezetői aláírták az EU közös jövőjéről szóló nyilatkozatot- írja az MTI.

A nagy kihívásokra csak saját magunktól remélhetünk megoldást, az alapvető munkákat mindenkinek otthon kell elvégeznie – szögezte le a kormányfő nyilatkozatában, amelyet az M1 aktuális hírcsatorna ismertetett.

„Ha biztonságos Magyarországot akarunk, csak magunkra számíthatunk, nekünk kell biztonságossá tenni”

- fogalmazott Orbán Viktor. Hozzátette:

„Ha azt akarjuk, hogy gazdaságilag fejlődjünk, nekünk kell többet és jól dolgoznunk, versenyképesnek lennünk”.

A gazdaság építéséhez is mindenkire szükség van, mindenkinek jut munka – emelte ki a kormányfő. Mindezeket "nem fogják helyettünk elvégezni, nem változtat rajta semmilyen ünnepi deklaráció" – ismételte meg.

A római nyilatkozat az Európai Unió elődszervezeteit alapító szerződések megkötésének hatvanadik évfordulójához időzítve született, és egyedül Nagy-Britannia nem írta alá, amelynek miniszterelnöke várhatóan napokon belül elindítja az unió elhagyását célzó folyamatot.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
Magyarország eddig is csak magára számított, meg az Eu pénzére.
Ja, hogy ez picit más, mint amiről a kedves vezér hablatyol?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@Szókrakész: Ha nem olyan lenne amilyen, már a nevét is elfelejtettük volna. Valakiknek ez így nagyon megfelel.
namihami
@aremy: Nem mertem addig elmenni, mert a rajongóknak a ""robinhúd"" talán még képben lehet, de az ""ovinhúd""-ban már számukra túl sok az áthallás. Talán már az első változat is magas, a második már ""hosszú"" és bonyolult. Bíztam benne, hogy azt legalább értik. A Tiedet már nem.
teuton
@verőce21: Szerintem magad sem tudod olvasni amit irsz, mert az egyik mondatoddal ütöd a masik, pontosoan ugy, mint vezered! Szoval akkor magyarazd el nekem, hogyan van közös jövö, ha csak magunkra szamithatunk? Egyebkent meg megkerdeznem töled -es töle is!- mit akar egyaltalan valaki az Uniotol, ha allitolag csak magara szamithat???
kukac50
Ha aláírta akkor most már ne pofázzon, hogy Brüsszel így vagy úgy,ne legyen kétszínű!
Az ország jólétéhez meg csak annyit,hogy az öregségi minimum nyugdíj 28500 forint ez ám a jólét alapja Orbán szerint!
advocat
Itthon "brüsszelezik", ott meg aláír. És ezt a többiek is tudják. Pedig neki egy dolga lenne. Meghirdetni a hungszitet, vagy mi a francot. Kilépni!!! Meg kilépni az emberi jogi szerződésből. Jól mutatna egy kis (Észak) Magyarország. És milyen jó lenne itt élni. Legalább is a 2/3-ad szerint. Szóval, kilépni!!! Hogy erre nem képes, mert honnan dőlne a lé? És ezt bevesszük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.