A három londoni merénylőt nyolc fegyveres rendőr ártalmatlanította,  50 lövést adtak le.

50 lövést adott le az a nyolc fegyveres brit rendőr, akik a riasztást követően elsőként kiértek a szombat éjjeli londoni terrortámadás helyszínére. 

A rendőrök ezekkel a lövésekkel tették ártalmatlanná a három késsel felfegyverzett támadót, akik olyan mellényeket viseltek, amikről elsőre mindenki azt hitte, hogy ezek robbanómellények. 

Mark Rowley,  Metropolitan Police speciális műveleteket vezető helyettes parancsnoka (aki a Met Police-nál a harmadik legmagasabb rangú vezetőnek számít az Assistant Comissiener rangjával) vasárnap egy sajtótájékoztatón azt is elmondta, a kórházban ápolt egyik sérült a rendőrségi lövésektől sérült meg. 

(The Guardian)

(Címlapi kép: AFP/Daniel Leal-Olivas)

Londoni merénylet: 12 embert tartóztattak le – 21 sérült kritikus állapotban van

12 embert tartóztattak le vasárnap a brit rendőrök Kelet-London Barking nevű negyedében a szombat éjjeli londoni merénylettel kapcsolatban. 21 ember kritikus állapotban van a sérültek közül. 21 ember kritikus állapotban van a 48 sérült közül – jelentette a National Helth Service England (NHS England; "nemzeti egészségszolgáltatás") a Guardian szerint.

 

Londoni merénylet: hétre nőtt az áldozatok száma

Theresa May brit miniszterelnök bejelentette: nem halasztják el a csütörtökre kiírt előrehozott parlamenti választást. Hétre nőtt a halálos áldozatok száma A rendőrség vasárnap délelőtti adatai szerint heten haltak meg a szombat éjjeli londoni merényletben. Az első beszámolók hat halálos áldozatról szóltak, de Cressida Dick, a Scotland Yard főparancsnoka vasárnapi sajtótájékoztatóján közölte, hogy a halálos áldozatok száma hét.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Ilyenkor hol vagy rohadék banya? Hány támadást kell még megérni hogy felkösd magad?
F_Viktor
@Peller Anikó: Nyugogdj meg, hasonlo terrorcselekmenyek a 70-es evek ota vannak, s amig a foldon hulyek, fanatizalhato barmok elnek, sajnos lesznek is.
Peller Anikó
@fásviktor: Óó, hasonló terrorcselekmények több ezer éve vannak és az rendkívül megnyugtató, hogy a földön ilyen csökkentértelmű hülyék laknak mint a banya megteheti.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.