A cseh országgyűlési képviselők nagy többsége megszavazta az alkotmánymódosítási javaslatot, ami lehetővé teszi az állampolgárokszámára a fegyverviselést és terrortámadás esetén a fegyveres önvédelmet. Szerdán a cseh parlamenti alsóház 168 képviselőjéből 139-enszavazták meg a belügyminiszter által előterjesztett javaslatot, ami a fegyvertartás terén elfogadott uniós direktívákra reagál. Milan Chovanec belügyminiszter az alkotmánymódosítást azzal indokolta: „Nem akarjuk lefegyverezni a saját népünket egy olyan időszakban, amikor a biztonsági helyzet egyre csak romlik.”

Forrás: orientalista.hu
Feltöltő: Equus
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Helyes. Csehországnak amúgy is komoly lőfegyver gyártása van. Nem engedik elsorvasztani és tönkretenni-mint nálunk.

Ja. És ott úgy tűnik, a mindenkori hatalom, nincs beszarva a polgároktól.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@Equus: Nem véletlenül nem említettem Izraelt, ott mindennaposak a terrortámadások a civil lakósság ellen, míg Csehországban nagyítóval sem találni...
Magyarországon azért nem szerepel a statisztikákban a magán fegyverhasználat, mert szigorú feltételek mellett lehet közterületen fegyvert hordani. S általában csak kiképzett, szakképesítéssel rendelkezők hordhatnak, mint pl. testőrök.

De majd a cseh, kiképzésben nem részesült meglát pl. egy túszejtést a bankban, s elkezd Bruce Willist játszani, s meghal 20 túsz, akkor kapnak a képviselők a fejükhöz.
Tehát nagy baromság a civileknek fegyvert adni a kezükbe, főleg egy olyan kultúrában, ahol nem gyerek koruk óta lövöldöznek a srácok.
Equus
@F_Viktor: a magyar trendi szerint be kellene tiltani a hokedlit és a létrát is... ja meg a konyhában dolgozónak elő kellene írni a lánckesztyű viselését, mert a háztartási balesetek nagy részében ezek hiánya vagy nem megfelelő használata a hibás. Külön kommandó ellenőrizhetné, napszaktól függetlenül, h a szabályt betartják-e.
Máshol elismerik, h a felnőtt polgár nem szorul gyámságra a mindenható állami adminisztrációtól, vélik, h tud gondolkodni.
F_Viktor
@Equus: Egy lőfegyver egy kenyérvágó késsel!
Ezt biztosan te is tudod...
Equus
@F_Viktor: azt nem tudom, h itt kellene-e boncolgatni a pszihchológiai alkalmasságát a 30 % funkcioánlis analfabéta országa alkalmasságát úgy en bloc, de feltételezem, h sem az olaszliszkai történet, sem a piricsei nem úgy zajlik, ha a férgekkel szemben alkalmas Chemotox van a sértettek kezében...
F_Viktor
@Equus: Ha Magyarországon is bárki fegyvert tarthatna magánál, akkor nem két esetet említhetnél, hanem több százat, pl. ismerve a budapesti közlekedésben résztvevők agresszivitását. S akkor még nem említettem a képzetlen civilek milyen ön- és közveszélyesek lennének.
Equus
@F_Viktor: a természetes kiváléasztódás után egyre kevesebb lenne a fegyveres idiotizmus. Aki meg nem bírt magával, azért nem kár. Nem kell sok fáradság ahhoz, h illegális fegyverhez jusson egy bűnöző. Annál macerásabb engedéllyel tartott fegyverhez jutni. Egy olyan szemétdombon, mint Mo. az önkéntes jogkövető polgár lassú öngyilkosságba kezd.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok