Az amerikai védelmi minisztérium elkészítette az Észak-Korea elleni megelőző csapás részletes terveit arra az esetre, ha Donald Trump amerikai elnök úgy dönt, hogy elrendeli a támadást a kommunista diktatúra ellen – értesült az NBC amerikai hírtelevízió.

Magas rangú katonai tisztségviselők az NBC hírműsorának elárulták, hogy a tervek szerint Guamról induló B-1B típusú stratégiai bombázók képeznék a csapásmérő erő gerincét, és a műveletet további harci repülőgépekkel, valamint műholdakkal és drónokkal támogatnák.

Kész az amerikai terv egy Észak-Korea elleni katonai csapáshoz

A B-1B bombázó (Richard P. Ebensberger / US AIR FORCE / AFP )

Több forrás szerint a lehetséges célpontok között lenne nagyjából két tucat rakétaindító állomás és rakétakísérletekre használt létesítmény. A Trump által mérlegelt két-három katonai opció közül ez az egyik olyan, amelyikkel talán lenne némi esély elkerülni a konfliktus eszkalálódását – mondta James Stavridis, az amerikai haditengerészet nyugalmazott admirálisa, hozzátéve ugyanakkor, hogy a megelőző csapás mindenképp azzal a kockázattal járhat, hogy Phenjan támadást indíthat Szöul vagy akár a Guam szigetén levő Andersen légi bázis ellen.

Az utóbbi napokban fokozódott az Egyesült Államok és Észak-Korea közötti kölcsönös fenyegetőzés. Donald Trump "olyan tűzzel és haraggal" fenyegette meg kedden Phenjant, "amilyet még nem látott a világ", ha Észak-Korea tovább fenyegeti az Egyesült Államokat. Phenjan erre szerdán közölte: "komolyan mérlegeli", hogy közepes hatótávolságú ballisztikus rakétáival csapást mér Guam szigetére. Guam az Egyesült Államok legtávolabbi területe a Csendes-óceánon. A sziget, ahol amerikai katonai bázis működik, légvonalban 3300 kilométerre fekszik Észak-Koreától, s így földrajzilag közelebb van Ázsiához, mint az Egyesült Államok többi területéhez. A guami bázison jelenleg hat B-1B típusú nehézbombázó állomásozik.

(MTI)

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@Donáld Tramp: Szerinem csak dumál a hájas sárga kani. Tudja, hogy országából csak egy vörösre égett salakkupac maradna! És félti ám ú is a szaros életét!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equus
Samu bácsi így megtapasztalhatná, milyen az, amikor az ő orrát is megcsavarják.
Donáld Tramp
Akkor Dél Koreának annyi.. Szájkarate, farokméregetés.
silber13
@Equus: A B-1B-k esetleges támadása után nem hinném, hogy maradna a koreaiaknak kedvük orrcsavargatásra.
Donáld Tramp
@silber13: Én meg nem hinném hogy Dél Koreából addigra maradna valami.
Equus
@silber13: tudod, még a fénynek is időre van szüksége vmi út megtételére. A Tomahawkoknak is. Az összes rakétindító bázist egyszerre nem fogják tudni elérni, ezért amikor mérlegelésnek nincs helye az összesből indulhat az ellencsapás. Ez nem az 50-es évek háborúja vagy a vietnami bozótharc lesz.
Az amerikai hatalmi gőgnek, a globalizáció mindenáron való erősítésének az egész világ inni fogja a levét.
silber13
@Donáld Tramp: Szerinem csak dumál a hájas sárga kani. Tudja, hogy országából csak egy vörösre égett salakkupac maradna! És félti ám ú is a szaros életét!
Donáld Tramp
@Equus: @silber13: Amint valami elindítanak, amint valami felszáll bizonyos helyekről, azt az a Kinaiak, és az Oroszok jelzik Észak Koreának, effelől ne legyen kétségünk. Nem hiányzik a seggükbe Egy újabb Vietnám. Márpedig egy ekkora viszonylag kis területen.. Bombázással sz@rt sem érnek.
szep napot
Nem lesz itt semmi. Del Koreanak nem kell 20millio ehezo. Ameg Sadam, BIn Laden meg a tobbi terrorista elt, addig nem volt ilyen menekult aradat.
Pálinkás Pál
@Equus: Nos ..pont az idő miatt nem nagyon hiszem hogy a kis dagadt bármelyik rakétája elérné Guamot...Dél Korea kaphat,mert oda csúzlival is át tudsz lőni...de szerintem akkor 30 perc alatt leradírozzák Kimet a térképről!!!
sokanvagyunk
A cikk alapján világos az elsőnek támadás fogalma: ha mi támadunk az megelőző támadás, ha az ellenfél támad az agresszió.
Peller Anikó
Ha megtámadnák a koriui disznót, akkor rászabadítaná az agymosott hadseregét a déliekre, tehát nem elég a silók elleni támadás ami közül bizonyára sok a mozgatható, kamionra szerelt löveg, mert a támadásnak megsemmisítőnek kell lennie. Ezt pedig néhány bombázó nem tudja megtenni csak kizárólag atomcsapással. Az pedig nem hiányzik sem Dél Koreának, Japánnak, Kínának és még az oroszoknak sem.

Befarolnak ezek szépen egy zsákutcába ahonnan nagyon rosszak a kilátások.
qxy
Kész a terv. Ja. Meg arra is hogy hány más ország katonái is be kell hogy álljanak harcolni? és bizony egy két emberkét ki kell ám nyírni keményen. és ha netán egy rizs evő eljön mondjuk annak az Európai katona hazájába kissé robbantgatni akkor ugye ő is pissszkos terrrorista lesz?
Peller Anikó
@qxy: vagyunk elegen. Nagyon, nagyon kívánatos lenne az emberiség létszámát legalább lefelezni.

A kérdés csak az, mi legyünk azok vagy valaki más.
Zeta
@Peller Anikó: kevés háborúból tudtunk eddig kimaradni! Mi nem vagyunk annyian, hogy ezt még csökkenteni kelljen, megteszi azt a vezér , háború helyett.
Peller Anikó
@Zeta: igen, sajnos egy háború ki tudja hol áll meg kit hogyan talál meg. Neadjisten egynéhány atomcsapás simán körbelengi a Földet, nem véletlen a sok rákos beteg.

Na nem is a fehér emberből van sok, az kábé 1 milliárd. De a többi 6.4 rettentően szapora.
Desischado
Remélem, nem lesz háború, mindig ettől rettegtem. És Dél Koreát is féltem, sok kedvencem van ott!
silber13
@Peller Anikó: Anikó, te csak feltételezed azt a " néhány bombázót", mert az a néhány lehet több tucatnyi is, vagy jóval több.És ne feledd a hadihajókat sem! Akkor pedig ott kő kövön nem marad!
Peller Anikó
@silber13: nem vitás az amcsik védelmi és támadó potenciálja, de B1b összesen van nekik 60 amiből pár hete kb tízet irányítottak Guamra. Változatos és nagyszámú a hadigépezet, de a felnyírt malac hájas fejibe nem lehet belelátni. Egy agresszióra (am. megelőző csapás) szétlőné Dél Koreát, nem tudsz olyan gyorsan cselekedni, hogy erre ne legyen ideje. A rakéták nyilván szétszórva vannak és ha csak egy atomtöltetet sikerül indítania akkor azt időben el kell fogni ami mindig kérdéses. De van neki legalább tíz esetleg tizenöt.

Még ha atomfegyverrel támadnának is az amcsik akkor is rengeteg idő van a rakétákat beüzemelni. Igazad lenne ha nem hagyták volna atomfegyverekhez jutni a zakkantat. De hagyták.
kokopelli
@Peller Anikó: 2015 elején újjávarázsolták az AMI-k Alaszka támaszpontjait,kb 1 milliárd $-al!
Az ilyenen összegeket mindíg mindenhol lényegesen túllépik, ergo...! A NAVI ál-
landóan hadikészületben kőröz a Csendes Óceánon, ergo...! Mihez kell olyan
sok idő???
silber13
@Peller Anikó: Ne félj Anikó!Az a hájas sárga kani nem mer semmit sem csinálni, csak pofázni. Élénken emlékeztet egy szintén hájas,sokat pofázó, da alapjában véve gyáva, beszari alakra, valahol Európában!:-))
silber13
@Peller Anikó: Tudod, arra a függöny mögött hallgatózó Polonius -utánzatra gondoltam. Kár, hogy nem volt ott éppen akkor egy háztáji Hamlet! :-)
Peller Anikó
@kokopelli: előszöris az anyahajókat oda kell küldeni, ez idő, tehát hetek.

2. Csak atombombával lehetne paralizálni disznót, ami nagyon ellenjavallt. de ehhez is idő kell, percek.

3. Az egész amerikai hadsereg atombomba nélkül hosszú napok, hetek alatt tudna eleget rombolni és a disznó simára sikált agyú hadserege lerohanná a délieket miután a határon készültségben álló tízezres tüzérsége szétlőtte a nagyobb városokat miután lerombolta Szöult.

Szóval itt mindenhez legalább percek, napok, hetek kellenek és ha van ideje szétküldeni néhány atomrakétát akkor azért bajban van a világ. Mindenki.
silber13
@Peller Anikó: Elképzelhető, hogy lány korodban sok Vernét olvastál
Gondolod, hogy a kijelölt rep. hordozólk már nincsenek úton? A kb.: 160- 180 repcsivel? Dehogynem.
Feltételezed, hogy csak 10 db B -1b árválkodik Guamon? és a B-2 és a B-52 társaság máshol csatangol? Szóval a sárga hájasnak ez eleve bukott parti, épp ezért csak a pofáját jártatja.
Mellesleg Kínának és az oroszoknak is tele van már a tökük a dagadt fereszemű balhéitól! Éles helyzetben a hapsi magára marad.
Peller Anikó
@silber13: De azt ugye érted amit magyarázok? Nem az a kérdés, hogy ki lesz leradírozva, hanem ez mekkora áldozatokkal jár. Vihetsz ezer repülőt is ha marad neki tíz perce arra, hogy mobilizálja a rakétáit. Körben mindenki kap belőle.
Nem gondolom, hogy a hordozók nincsenek úton. De nincsenek ott. És sokminden kell egy háborúhoz.

Természetesen nem nyerhet ez a hülye kis görény de nem mindegy meddig terjed a háború. Atomtámadás nélkül esélyt kap a sajátjai bevetéséhez. És a hadereje óriási. Zombisereg.
kokopelli
@Peller Anikó: ...
A 13:40-kor írtam,hogy az egész Csendes Oceán tele van a Navi-vel! Játszásból
csónakáznak az Aleuták-tól Honolulu-ig, Honolulu-tól Ázsia felé? A saját nyugati
partjaiknál ki is zavarja őket! Mekkorák a hatótávolságuk a a rakétéknak,stb...stb...!
Ne legyünk már naívak! Majd felszállnak a repülőkkel és látótávolságból "lüdöznek"?
A kövér kis bohócfrizurás,még meg sem ette a reggelijét,már ki is lőtték a sámlit a
zsíros schegge alól! A népének izmoznia kell,mert ha már kenyerük nincs,akkor
legalább fenyegetni tudjanak!...ez olyan mint a Zorbán aZéjU ellen,vagy az albán
légelhárítás ökölrázása csónakból az "imperialista" vadászgépek megjelenésekor!
Van két nagyhatalom a többiek meg az árnyékukban árnyékbokszolnak a köbön! : o)
silber13
@Peller Anikó: Értelek én Anikó kedves, de ne felejts el olyan apróságot, ogy a koreairadaokat az első megynikkanásukkor a HARM rakéták darabokra szedik és ehhez nem kellenek bombázók sem, elég a hHARMokat aszállító gép.
Peller Anikó
@silber13: ez rendben van, de a koriui rakétákhoz az indítás után nem kell radar. Ha csak néhány fúziós eszközt sikerült neki rakétára szerelni, akkor ezek komoly fenyegetést jelenthetnek a körben élőkre.

Az amcsiknak irtózatos hadereje van és modern, ez világos, de nem tudni mire lenne képes ez a kopaszállat tokaszalonna.
quadrocopter
@Peller Anikó: Magfúziós eszközt nehéz lesz rakétára szerelni, mert még csak feltételezik, hogy Északnak lenne, a fúzió lényege, két kisebb atommag egyesül egy nagyobbá és közben hatalmas energiát termel. Erre törekednek a CERN-ben is, de csak töredék pillanatig sikerült eddig, ennek megfelelő energiatermeléssel.

Észak-Koreának van már közepes hatótávú rakétája, végrehajtott már földalatti atomrobbantást, de arról nincsenek adatok, hogy rakétára szerelt atom - vagy hidrogénbombája lenne, azaz kellően kisméretű ahhoz, hogy egy rakéta hordozni tudná.
Dél-Korea is csak vélelmezi, hogy rendelkezik hidrogénbombával, de nem kizárt, hogy saját fegyverzeti megerősítését szeretné elérni a jenkiknél és ezért foglalkozik egyre hangosabban Észak feltételezett hidrogénbombájával.
Ez az álláspontom ebben a tárgyban.
Peller Anikó
@quadrocopter: igen igazad van, a fúzió nyelvbotlás volt, bocs.
quadrocopter
@Peller Anikó: Nem tévedtél a H-bombát fúziós bombaként is emlegetik, ugyanis egy atomtöltet segítségével préselnek össze atommagokat és ezek egyesülése a fúzió!

Nincs határozott álláspont abban a kérdésben, hogy Északnak van-e hidrogénbombája, vagy nincs.Saját állításuk szerint van, de kétségtelen jelét nem adták, hogy lenne.
Íme:
- Hidrogénbombát robbantott Észak-Korea - Origo
www.origo.hu/nagyvilag/20160106-hidrogenbombat-robbantott-eszak-korea.html
2016. jan. 6. - Az észak-koreai állami média közölte, hogy az ország sikeres kísérleti robbantást hajtott végre egy hidrogénbombával.

Ezzel ellentétben:
- Index - Külföld - Kamu lehetett, hogy Észak-Korea hidrogénbombát ...
index.hu/kulfold/2016/01/06/eszak-korea_hidrogenbomba/
2016. jan. 6. - A Fehér Ház és több atomszerkesztő sem biztos abban, hogy Észak-Korea csakugyan hidrogénbombát tesztelt volna. Ettől függetlenül valami ...
verőce21
A kisUnnak megvan az az előnye, hogy egy "kést" tart Dél-Korea torkához.
Innentől kezdve hiábavaló okoskodás, hogy kinek milyen fegyvere van, arra sajnos mindig lesz ideje, hogy elpusztítsa a délieket, ha megtámadják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.