A csokoládé eddig háromféle lehetett: ét-, tej- vagy fehér csokoládé. Egy svájci csokoládégyártónak köszönhetően itt az új íz és megjelenés: a vörös.
Egy svájci csokoládégyár azt állítja, az ét-, tej- és fehér csokoládé után ők előállították a csokoládé negyedik fajtáját: a vöröset. Ez nemcsak színt, hanem egy teljesen újfajta ízvilágot is jelent egyben – számolt be a bejelentésről az Independent.
A Barry Callebaut svájci csokoládékonszern a vörös csokoládébabot használta fel az újfajta, Ruby elnevezésű csokihoz, amelyet "bogyósgyümölcsös ízvilág és zamatos simaság" jellemez. Mint kiemelik: az ízvilág a csokoládébab sajátja, nem használtak hozzá semmilyen külön gyümölcsöt vagy bármilyen ízesítést.
Mint közleményében a cég hangsúlyozta, utoljára 1930-ban történt ekkora áttörés a csokoládégyártásban: ekkor kísérletezték ki (nem ők) ugyanis a fehér csokoládét. Ők a maguk részéről remélik, hogy a világ kellőképp nyitott lesz ennek az újdonságnak a befogadására is.
Clk:Pixabay / aleksandra85foto CC0
2 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Új hozzászólás