Példátlan mennyiségű hó hullott a hétvégén Moszkvában, ami komoly közlekedési fennakadásokat és halálos balesetet okozott.

Szergej Szobjanyin polgármester közölte, hogy a halálos balesetet egy villanyvezetékre zuhanó fa okozta. A szerencsétlenségnek további két sérültje van.

Szombaton mekkora felhajtás volt a kis hóesés miatt, nézze meg, mi van most Moszkvában

A moszkvai repülőtereken szombaton 100, vasárnap pedig 85 járatot tartottak vissza vagy töröltek. A vonatok késnek és a fővárosi metró egyik vonalának felszíni szakaszán le kellett állítani a közlekedést, mert fa dőlt a pályára.

A város utcáin szombaton 19 közlekedési balesetben több mint húszan sérültek meg. Az Interfax hírügynökség által közölt vasárnap délelőtti összesítés szerint Moszkvában 360 fa dőlt ki.

Szombaton mekkora felhajtás volt a kis hóesés miatt, nézze meg, mi van most Moszkvában

A Fobosz meteorológiai szolgálat szerint vasárnap reggelig egy nap leforgása alatt félhavi csapadékmennyiség szakadt rá a városra és vasárnap további 40 százaléknak megfelelő mennyiségű hó várható még. A hóréteg két nap alatt az előrejelzések szerint 62 centiméterrel vastagodhat, ami szakértők szerint "százévente csak egyszer fordul elő".

A Rosszija 24 hírtelevízió azt közölte, hogy a meteorológiai mérések kezdetek óta ekkora hóesés nem volt Moszkvában.

Szobjanyin szombat éjjel óvatosságra intette a moszkvaiakat, a hó terhe alatt kidőlő fák és villanyoszlopok veszélyére figyelmeztetve. A polgármester vasárnap arra hívta fel a figyelmet, hogy a nap folyamán másodpercenként 20 méteres széllökések súlyosbíthatják a helyzetet.

A közterület-fenntartók rendkívüli munkarendben dolgoznak, de a hóeltakarítás így is erősen akadozik.

A híradások szerint Oroszország középső részén 19 ezer ember maradt áram nélkül a rendkívül erős havazás miatt.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: Yuri KADOBNOV / AFP

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Mondogatják a régi mondókát ,,Szergej faszagyerek, nem fagy meg ,, !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@Sámannus: Az a 69-70 tele nekem is hozott egy mátrai sítábort a jakumókkal ( rádió műszerész voltam) na ott is volt minden, nem kellett kilőni a gulyáságyút mert reggelre befagyott a víz bele -25 fok lehetett éjszaka a Mátra északi lejtőjén !!! Mivel azt túléltem műszerész létemre így nekem jutott a ,,dicsőség,, hogy mehettem vonatozni a SZU. ba !!!
papa.49
@wagabund: Ismerős a nejem a lányunkkal volt terhes, én mindennap szóltam a tsz főmezőgazdának, hogy kotorják már le az utcát, nem volt nehéz végről szomszéd volt, aztán márciusban meg született a lányunk, szombaton hajnalban kocsival vittem nejem Kerepestarcsára a szülészetre ...
Sámannus
Nem hiszem, hogy valaki nálunk a telet komolyan veszi. A hivatalos szerveknek ahhoz költségvetési kiadásokat is lehetővé kéne tenni. ha volna is ilyen akkor sem jut el oda, hiszen abból hatékony eszközök beszerzésére kellene költeni, és azokat üzemeltetni.
Jelenleg a frissen esett hó előbb lefagy, majd megjárják síkossá válik. és legtöbb helyen csak a tavaszi olvadáskor tűnik el.
@papa.49: Az én katona időmből kellemes téli időszak volt. Még a körlet ablakai is nyitva voltak éjszaka. Nagyon erős volt ugyanis a kanszag. csak -5-10 foknál hajtottuk be az ablakot:DDD
papa.49
@Sámannus: Évekkel ezelőtt úgy 2012 körül jártam az M3 autópálya egyik telephelyén Polgárdi környékén decemberben, jártam már ott többször korábban is, de a lényeg .. Egy hatalmas vagy 300 X 100 méteres raktár ahol a sózóanyagokat tartják, feltűnt hogy majdnem üres, máskor a tél elején mindig dugig volt... Kérdem a targoncást ni van nincs só, azt mondja menjünk ki az udvarra, összeraktam a masinát, kimentünk kipróbálni jó messzire akkor mondja minden be van kamerázva, és nekik megtiltották hogy bármit mondjanak, só meg ennyi jött, egy rendes hóesésben el is fogy !!!
Sámannus
@papa.49: A hazugsággyárak üzemeltetése akkor nem működik megfelelően, ha egy közmunkás csak úgy nyilatkozhat. Pedig sok ilyen vitát lelehetne zárni.
A kedves rokonaink is besegíthetnének egy kis kampány rásegítéssel, legalább ilyenkor küldenének pár vagon sót. Ha már a mecénásuk ilyen bőkezűen ki szórt nekik sok milliárdot.
papa.49
@Sámannus: A pali nem közmunkás hanem alkalmazott volt, ő volt a targoncás, csak akkora volt a megfélemlítés ott, hogy csak az épülettől távol merte elmondani a dolgot ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.