Csaknem kétezer kisgyereket választottak el határsértő szüleiktől az amerikai hatóságok a határsértéssel szembeni zéró tolerancia hathetes időszakában.

A belbiztonsági minisztérium adatai szerint április 19. és május 31. között 1940 felnőttől 1955 gyereket választottak el. Az intézkedés felzúdulást keltett az Egyesült Államokban. Jogvédők hetek óta bírálják emiatt a Trump-kormányzatot.

Trump igazságügyi minisztere a Bibliával indokolta a határsértő családok szétválasztását

A gyerekek és szüleik szétválasztása abból ered, hogy Jeff Sessions igazságügyi miniszter elrendelte: minden határsértőt őrizetbe kell venni, és büntető eljárást kell indítani. A gyerekek ellen viszont nem indul eljárás, őket nem is vehetik őrizetbe, ezért választják el őket. Jogvédők szerint ez a gyakorlat kegyetlenség. Jeff Sessions igazságügyi miniszter az intézkedés bírálóinak figyelmébe ajánlotta a Bibliát, Pál apostol rómaiakhoz intézett levelét, miszerint:

minden lélek engedelmeskedjék a felettes hatalmaknak, mert nincs hatalom mástól, mint Istentől, ami hatalom pedig van, Istentől rendeltetett.

Cikk- és címlapkép: Alex WONG / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Mifelénk sajnos ez nem indok - nem hiszem, hogy muszlim a Bibliát forgatja.
Nessy
Miután "minden hatalom Istentől rendeltetett", akkor most a nép választ pártot és vezetőt, vagy Isten kijelöl, oszt jó napot?
Milyen formában jelöli ki Isten a hatalom földi képviselőjét?
Égő csipkebokor, lángoszlop, eMail, SMS?
Egyre többen és egyre többször takaróznak Istennel, a Bibliával, a vallással. Viszont akkor miért vannak felháborodva, ha mások is ezt teszik?
A római császárok is az istenek kegyelméből uralkodtak, mégsem ágyban párnák közt, végelgyengülésben halt meg legtöbbjük.
Pálinkás Pál
mellesleg meg ha a kölköket is őrizretbe vennék,akkor azért pofáznának a jogvédők!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.