Donald Trump amerikai elnök helyi idő szerint kedden reggel több Twitter-bejegyzésben támadta Emmanuel Macron francia államfőt.

A szám szerint öt, egy mikroblog-bejegyzésben az amerikai elnök említette Macron alacsony népszerűségét a felmérésekben, a szerinte tisztességtelen francia kereskedelmi gyakorlatot, kitért arra, hogy azért nem látogatta meg a hétvégén az első világháború amerikai hőseinek egyik franciaországi temetőjét, mert a titkosszolgálat az eső miatt eltiltotta tőle, és ismét bírálta a francia politikus javaslatát az önálló európai haderő felállításáról.

Trump Twitteren ment neki Macronnak

Emmanuel Macron francia államfő és Donald Trump amerikai elnök megbeszélést folytat a párizsi államfői rezidencián, az Elysée-palotában 2018. november 10-én. Trump az első világháborút lezáró fegyverszünet 1918. november 11-ei aláírásának 100. évfordulója alkalmából rendezendő ünnepségsorozatra érkezett Franciaországba.

Fotó, címlapi kép: MTI/EPA Pool/Cristophe Petit Tesson

"Emmanuel Macron saját hadsereg felállítását sugalmazza, hogy megvédje Európát az Egyesült Államoktól, Kínától és Oroszországtól" – kezdte egyik bejegyzését Trump Macronnak az önálló európai haderő felállítására tett javaslatára reagálva.

Emlékeztetett az első és a második világháborúra, és úgy fogalmazott: "hogyan került ki ezekből Franciaország? Párizsban már németül kezdtek tanulni, mire az Egyesült Államok megérkezett".

Majd felszólította Párizst, hogy fizessen a NATO-nak. Trump leszögezte azt is: "egyébiránt nincs még egy ország, amely nacionalistább, mint Franciaország, népe nagyon büszke, és joggal az".

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Pegero: valami irígy zümmögést érzek nálad! :)
gondoltam,hogy te meleg de azt nem,hogy irígy is.
Lamberitta
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.