Lefújták a szervezők a transzneműek felvonulását vasárnap Kijevben, mert jobboldali és vallási radikálisok ellenmegmozdulást szerveztek.

Szélsőjobboldaliak meghiúsították a transzneműek felvonulását Kijevben

Fotó: Sergei SUPINSKY / AFP

Az UNIAN ukrán hírügynökség szerint rendőrök választották ketté a belvárosban gyülekező két tábort, hogy megakadályozzák az összecsapást közöttük. Kijevi hírportálok szerint a rendőrség erőfeszítései ellenére összetűztek a két tábor felvonulói.

A 112.ua hírportál arról számolt be, hogy a szélsőjobboldali ellentüntetők megütötték Michael Colborne kanadai újságírót. Az incidensről maga az újságíró számolt be a Twitteren. Egy másik külföldi újságíró, Christopher Miller nehezményezte, hogy a rendőrök úgy választották szét a két tábort, hogy a transzeműeket a metróállomás belsejébe szorították vissza, holott nekik engedélyük volt a megmozdulásra.

A gyilkosság áldozataivá vált transzneműek nemzetközi emléknapja – amelyet kedden tartanak világszerte – alkalmából az Insight nevű ukrán civil szervezet hirdette meg vasárnapra a felvonulást, amelyen a transzneműekkel szembeni diszkriminatív jogszabályok, köztük az örökbefogás tilalma ellen készültek tiltakozni. Napközben azonban kiadtak egy felhívást, amelyben arra kértek mindenkit, hogy mégse menjenek a gyülekező helyre, mert "jobboldali radikális szervezetek és vallási közösségek képviselői" ellentüntetést szerveztek oda.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
A homokos sapiensek emléknapja alkalmával gondolták megmutatják magukat, mert ők is büszkék. Ez kb olyan mint amikor én a csúzomra vagyok büszke. Vagy a bélférgemre.

Nem tudom a Nobel díjasok miért nem vonulnak fel. Igaz, olyanból nincs annyi.

Egyébként a vallási okokból radikálisok sem piskólta.
Czibor32
Talál Meztelenn Lányok a tied környéken itt van : Huit.Re/Lanyok
Cieranna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Ugyan az a = = > > www.3xDate.top
wagabund
Miért vonulnának fel a transzneműek? mi ebben a ráció? kinek, mit mutatnának meg? Tudjuk, hogy vannak, béke velük...ennyi...de nem több.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.