A macedón parlament elnöke örömmel nyugtázta a magyar álláspontot a volt macedón miniszterelnök, Nikola Gruevszki ügyében – tájékoztatta telefonon az MTI-t hétfőn Németh Zsolt, a magyar parlament külügyi bizottságának elnöke, aki a kanadai Halifaxban a NATO Parlamenti Közgyűlésének őszi ülésszakán vesz részt.

Külügyi bizottság: a macedón házelnök örömmel nyugtázta a magyar álláspontot Nikola Gruevszki ügyében
Fotó: Youtube

Az ülésszak keretében a külügyi bizottság elnöke és a macedón házelnök négyszemközti megbeszélést is folytatott egymással. Németh Zsolt az MTI-nek elmondta: a megbeszélésen azt hangsúlyozta, hogy a Gruevszki-ügyet Budapest jogi kérdésnek tekinti, és a menedékkérelem elbírálása nem változtat Magyarország Macedónia iránti elkötelezettségén.

Talat Xhaferi örömmel nyugtázta a magyar álláspontot, leszögezve azt is, hogy országa örömmel fogadta és fogadja Magyarország támogatását a NATO-csatlakozáshoz

- tette hozzá a bizottsági elnök.

Németh Zsolt elmondta: felszólalt az ülésszak hétfői plenáris ülésén, amelyen beszédet mondott Talat Xhaferi is.

Magyarország mindig is támogatta Macedónia NATO-tagságát – hangsúlyozta a plenáris ülésen elmondott beszédében a többi között Németh Zsolt.

Az albán nemzetiségű macedóniai házelnök országa tervezett NATO-csatlakozásáról számolt be, vázolva a csatlakozási tárgyalások történetét. Beszédében – mint arról Németh Zsolt tájékoztatott – egyáltalán nem érintette a Magyarországon menedékkérelmet benyújtott Nikola Gruevszki ügyét.

A kelet-kanadai városban zajló NATO-tanácskozáson a résztvevők a többi között azt hangsúlyozták, hogy az észak-atlanti szövetségnek meg kell kettőznie erőfeszítéseit a költségvetési kiadásokat illetően, és különösen fontosnak tartották a védelmi kutatásokat és fejlesztéseket.

Németh Zsolt elmondta: a résztvevők több szekcióülésen vitatták meg a védelem és a nemzetbiztonság aktuális kérdéseit és több határozatot is elfogadtak.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Négyszsmközti beszélgetésen dicsérte a macedon külügyminisztrr a magyar álláspontot.
Tehát: négyszemközt... Vagyis, nem volt ott és nem hallotta senki. Lehet ellenőrizni.
Nem ez a messziről jött ember esete?
szalai28
----Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
namihami
Négyszsmközti beszélgetésen dicsérte a macedon külügyminisztrr a magyar álláspontot.
Tehát: négyszemközt... Vagyis, nem volt ott és nem hallotta senki. Lehet ellenőrizni.
Nem ez a messziről jött ember esete?
Dr plágium
Ha ez jogi kérdés, akkor vissza kell küldeni...
balos
szalai29,onanizálj a saját lakásodban légyszi4Nem kiváncsi rajtad kivűl senki a ferde hajlamodra!Sem!
advocat
És Németh Zsolt nem hazudhat? Mint New York állam kormánya CEU ügyben? Csak kérdezem. Már hozzászoktunk. Hazudik itt mindenki?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.