Vakvezető lovat képeznek ki Londonban – egészen pontosan egy pónit. A póninak ugyanazok lesznek a feladatai, mint amit a kutyáktól megszoktunk.

Micsoda? Vakvezető lovat képeznek ki Londonban

Nem kis feltűnést okozott a Darlington pályaudvaron a 18 hónapos póniló, Digby kiképzőjével, Katy Smith-szel – számolt be az esetről a Mirror. A lovat azért kellett elvinni egy forgalmas pályaudvarra, hogy szokja a tömeget, a zajt, a váratlan helyzeteket, és megtanulja használni a tömegközlekedési eszközöket.

Leendő gazdája, Helena Hird már nagyon várja, hogy az állat teljesen be legyen tanítva, és társa legyen a mindennapokban. A nő tíz éve vesztette el látását egy betegség miatt. Nem látszik rajta, hogy látássérült, így az emberek nem veszik észre, ha segítségre van szüksége. Régebben használt fehér botot a tájékozódáshoz, de azt vette észre, hogy a bot miatt távolságtartóbbak vele az emberek, ezért a segítőállat mellett döntött – a kutyáktól viszont fél.

Azon kívül, hogy Digby elkíséri majd a munkahelyére, bevásárolni, és különböző szabadidős tevékenységekre, Helena úgy gondolja, hogy a járókelők így észreveszik majd, hogy látássérült, és tekintettel lesznek rá; viszont a bottal ellentétben a 110 centiméter magas póniló akár beszélgetésindító is lehet. Mikor épp nem lesz "szolgálatban", akkor a nő telkén kialakított istállóban él majd.

(Blikk.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.