Az a legfontosabb, hogy megvédjük a saját társadalmunkat és ez egyben a mi politikai feladatunk is – mondta Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt tagja, európai parlamenti képviselő szombaton Bécsben a közszolgálati médiának.

A politikus elmondta, 2015-ben egy millióan keltek át Ausztrián, a legtöbben Németországba vagy Svédországba szerettek volna eljutni. Közülük százezren vannak, akik akkor itt maradtak Ausztriában, és menedékkérelmet adtak be. A migránsok és menedékkérők áradata azonban azóta sem szűnt meg.

Osztrák politikus: a társadalmat kell megvédeni

"Szeretnénk védelmet és segítséget nyújtani azoknak, akiknek szükségük van rá. Ott helyben szeretnénk segíteni, az Arab-félszigeten vagy Észak-Afrikában, de nem szeretnénk megengedni, hogy mindenki Európába jöjjön. Nagy öröm, hogy Ausztria lakosságának nagy része támogatja ezt az elképzelést, és rendíthetetlenül haladunk tovább ezen az úton" – fűzte hozzá az M1 aktuális csatornán sugárzott interjúban.

A migráció veszélyeiről azt közölte, egyrészt veszélyt jelenthet a terrorizálódás, hiszen éveken át azt sem lehetett tudni, ki lépi át az ország határát. Emlékeztetett, hogy a párizsi merényletek, a Bataclan Színház elleni támadás elkövetői is Ausztrián keresztül jutottak el a francia fővárosba, így az elsődleges veszély, hogy terroristákat és bűnözőket is beengednek.

Ugyanakkor létezik egy kulturális téren jelentkező fenyegetettség is; Európában a nyugati keresztény kultúra a meghatározó, és ha iszlám országokból, Észak-Afrikából, arab országokból tíz- és százezrek érkeznek ide, az hatással lesz erre a kultúrára is.

(MTI)

(Fotó: YANN COATSALIOU/AFP)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.