Kiválóan szerepelt Lengyelország és Csehország azon a teszten, amelyen az egyes országok lakóinak becsületességét vizsgálták. Magyarország ezúttal nem szerepelt a felmérésben. A kelet-közép-európai országok közül Lengyelország és Csehország igen jól szerepelt az nemzetek becsületességét tesztelő vizsgán - idézte a Radio Praha Civic Honesty around the Globe vizsgálatot, amelyet az amerikai Science végeztetett el. Az újságírók és a kutatók arra voltak kíváncsiak, mi győz az emberekben, ha választaniuk kell a becsületes megtaláló és az alkalmi tolvaj szerepe között.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
na ja mert nálunk már államosítva van a lenyúlás!!! =))
emerencia
@RonaGyuri: Ha zárt nyilvános helyen (vagyis nem az utcán, hanem pl. üzlet, hivatal, közlekedési eszköz stb.) találsz pénzt, és egy éven belül nem jelentkezik érte a gazdája, az állam törvényesen lenyúlja a teljes összeget. A megtaláló pedig kap róla egy jegyzőkönyvet az önkormányzat illetékes osztályától. A megtalálót ezután a környezete lehülyézi, hogy miért nem vágta zsebre a pénzt megtaláláskor, ott azonnal. (Megtörtént.)
papa.49
A felméréssel vajon miért nem próbálkoztak itthon???
RonaGyuri
@papa.49: azt giszem, hogy a hsz-emben már válaszoltam erre! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.