A V4-ek egyeztetése után kiderült: a másik három országgal egyetemben Orbán Viktor is támogatja az Európa Bizottság élére a német védelmi minisztert, Von der Leyent. Pedig a politikus mindent támogat, amit Orbán gyűlöl.

Az EB elnökség favoritja mindent támogat, amit Orbán gyűlöl, mégis támogatja

Ursula von der Leyen 2015-ben élesen bírálta, amikor rendőrök vízágyúval és könnygázzal támadtak menekültekre a szerb–magyar határon.

„Ez elfogadhatatlan és ellentmond az európai értékeknek. Tisztelnünk kell az emberi méltóságot és az emberi jogokat”

– jelentette ki akkor a német védelmi miniszter. Von der Leyen azt is hozzátette, hogy a menekülteknek joguk van ahhoz, hogy méltósággal bánjanak velük, a témáról pedig még rengeteget kell beszélni Európában.

Egy interjúban pedig egyértelművé tette: támogatja az Európai Egyesült Államok eszméjét.

Von der Leyen emellett annak az Angela Merkelnek a bizalmasa, akit a magyar kormány lépten-nyomon támad.

Forrás: hvg.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Mi ebben a meglepő? Fix und Foxi-t is támogatná, csak nehogy Timmermans legyen a befutó. Számító, köpönyegforgató gerinctelen érdekember, aki von der Leyen esetleges megválasztását is a saját és a V4-ek sikereként kommunikálni. Szemét.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@kereső: ebben igazad van. Én nagyon sajnálom hogy nem Frans Timmermans került Juncker helyére.De még a dán Margarethe Verstagen is elfogadhatóbb lett volna. Így lenne Macron orbán legnagyobb ellensége? Manfred Weber már fel is rótta neki ugyanezt, pedig ha valakit őt sokáig félrevezette és becsapta majd hátbaszúrta orbán. Az MTA-t a legnagyobb magyar hozta létre és a legaljasabb szétzúzta, nézzük mi is tétlenül, nézi az EU is tétlenül és még zsarolható is volt a giga-mega V 4-ek által.
verőce21
A hatalommal akkor kell élni, amikor van. Öt évvel ezelőtt, amikor az alkoholista idiótát megválasztották, mindenki azt gondolta - Cameronon és Orbánon kívül -, hogy a Bizottság elnöke nagy kárt nem csinálhat, minden úgy fog menni tovább, mint Barroso idején.
Ez veszélyes lett, kis híján halálos tévedésnek bizonyult. Európa öt évig nem reagált geopolitikai, katonai kihívásokra, gyakorlatilag semmi lényegesre sem. Juncker és a hatalomkoncentrációra törekvő elit csak az EU elfoglalásával és a nemzetállamok meggyengítésével foglalkozott.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Hézagpótló értekezés

Orbán talán legnagyobb hazugságának cáfolata

Ez a dagadt retardált törpe – aki politikusnak is annyiban politikus, hogy ha mozog a szája akkor biztosan hazudik – kétség kívül notórius hazudozó. Így az egetverő hazugságai elképesztő mennyiséget értek el. Ennek ellenére a legnagyobbak közé tartozik az a téveszme, hogy ő konzervatív lenne.
A hafr.blog „Aki Orbán szimpatizánsa, az nem lehet konzervatív” című írása nem csak azt mutatja meg, hogy ő nem konzervatív, s az sem amit művel, de valójában nincs tisztában a fogalom értelmével.
Sajnos a mai matyar közbeszédben, főleg a derék ballib-megmondók jóvoltából ez valahogy elsikkadt! =))
kereső
Orbán nem csak konzervativ nem volt soha életében, de liberális,polgári sem.Szavakban igen- de egész eddigi pályafutása csakis szavakban nyilvánult meg(mindig úgy, ahogy a helyzet megkivánta)- tettei :a bomlasztás, a minél rosszabb-annál jobb nekem mentalitása, az állandó harc,a másként gondolkodó-más véleményen lévők eltiprása-karaktergyilkolás,amely nem a politikáját támadta elsősorban az ellenfélnek ( orbánnál ellenség!!!),hanem emberi mivoltát.És akkor a megmondók erre mondták/mondják, hogy zseniális,meg tehetséges, meg államférfi. Hát egy nagy frászt. Egy ócska Cipolla, aki ráadásul a legrosszabb emberi tulajdonságokkal van felvértezve. Sokaknak 30 év nem volt elég ezt felismerni- nagyon nagy a felelősségük ezért abban, hogy ide jutottunk -ismét egypárt rendszer,és párállam van-amely minőségében sokkal rosszabb, mint az "átkos" volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.