A Thomas Cook lengyelországi leányvállalata, a Neckermann Lengyelország csődje miatt több mint 3 ezer utasa rekedt külföldön, hazautaztatásukról az illetékes szervek gondoskodnak.

A cég felfüggesztette a turisztikai szolgáltatások lengyelországi eladását, és leállította a tervezett utazásokat.

A Neckermann Lengyelország elnöke, Maciej Nykiel által kiadott közlemény szerint a társaság a közeli napokban nyújt be az illetékes varsói bíróságnál csődbejelentési kérvényt, szerdán pedig a Varsót is magában foglaló Mazóviai vajdaság önkormányzatához fordultak az ügyfelek kártérítését célzó biztosítási fedezet felhasználása ügyében.

Csődbejelentését a társaság az anyavállalat, a Thomas Cook brit utazási iroda hétfői tönkremenetelével, a brit és a németországi piacon emiatt keletkezett problémákkal indokolta. Nykiel szerint a lengyelországi Neckermann stabil pénzügyi helyzete ellenére nem képes önálló működésre.

A Neckermann lengyelországi ügyfeleiről a csőd kapcsán gondoskodó Mazóviai vajdaság önkormányzata közölte:

tudomásuk szerint 3,6 ezer turista van külföldön, főleg a Földközi-tenger térségében. Nekik vagy az utazás folytatását, vagy a biztonságos hazatérést próbálják biztosítani.

Tudatták azt is, hogy

mindenekelőtt Tunéziában, Törökországban és Mallorcán a Neckermann Lengyelország több utasát meg nem térített költségek miatt kizárják a szállodákból, másokat "szállodai őrizetben" tartanak.

A lengyel külügyi tárca közölte: az érintett országokban a lengyel konzuli osztályok "figyelemmel kísérik a fejleményeket", készen állnak a szükséges segítségnyújtásra.

Mint ismeretes hétfőn a Thomas Cook brit utazási iroda csődöt jelentett, rengeteg utast hagyva külföldi országokban, akiknek a hazautazását az állam kell hogy állja. Szerdán a Thomas Cook német leányvállalata is csődöt jelentett, ehhez a céghez tartozik többek között az Öger Tours, a Bucher Reisen és a Neckermann Reisen – tudta meg a 24.hu.

Most pedig kiderült, hogy a lengyel leányvállalat, a Neckermann Polska is lehúzta a rolót, és nem tudja garantálni a jelenleg külföldön levő, 3600 utas hazahozatalát.

A Thomas Cookhoz tartozó Neckermann Magyarország hétfőn azt közölte, hogy folytatják működésüket, stabil pénzügyi helyzetben vannak és a 3,4 milliárd forintos vagyoni biztosíték garantálja, hogy az utasaikat ne érje kár. Kedden az M1 csatorna műsorában Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró mondta azt, hogy szerinte semmi nem indokolja, hogy a Thomas Cook magyar leányvállalata – írja a 24.hu.

Forrás: MTI, 24.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kokopelli
@papa.49: ,csatlakoztatni kell őket a Thomas Cook-hoz! Azonnal készek!
papa.49
Még egy, két nap és ők is csődöt jelentenek !!!
kokopelli
@papa.49: ,csatlakoztatni kell őket a Thomas Cook-hoz! Azonnal készek!
Fantomasz
Kezdődik a nagy brexitániai balhésorozat :-((
cikicakk55
@Fantomasz: Ráadásul ez még csak a kezdete a Brexitnek. Mi lesz itt Európában,ha a többi Angol cég is csődöt jelent be. Most nem csak a kinn élő Magyarokról beszélek,hanem egész Angliáról. Persze,biztos,hogy túlélik,,de nagyon nagy áldozatok árán.Szerintem rengeteg cég vezetője,tulajdonosa lesz majd Öngyilkos. A cégeknél dolgozó emberekről nem is beszélve. Nem lett ez jól megtervezve az Angoloknál. Igaz,hogy alaposan rezgett is a léc,hisz alig volt különbség a Brexit mellett és ellene szavazók közt.
durbincs
@papa.49: Ócsán vot ? ezzel@Fantomasz: nevű gyérrel ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.