Lángolnak a szavazatszámláló irodák, utcán a bolíviai ellenzék, miután erős a gyanú, hogy Evo Morales pártja elcsalta a választásokat. A bolív választások több fordulósak is lehetnek, ha egyik jelölt sem éri el az abszolút többséget, vagy az első és a második jelölt között kevesebb mint tíz százalékos különbség van. Sokáig úgy tűnt, második fordulóra kerül sor, de aztán hirtelen leállt a vadonatúj szavazatszámláló rendszer, a TREP, amely az adatok 83,7 százalékos feldolgozottságánál még azt mutatta, hogy két fordulós választásokra lehet számítani. A 22 órás leállítás már előjelezte, hogy választási csalás készülődik. A szavazatukat féltő emberek az utcára vonultak. A hatóság szerint „összezavarták az informatikai rendszert a különböző tartományokból beérkező adatok”. Amikor újraindult a rendszer, már Evo Morales vezetett tíz százalékos különbséggel – pont annyival, amennyi kellett ahhoz, hogy ne legyen második forduló.

Forrás: magyarhang.org
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Nálunk annyival voltak rafkósabbak tavaly áprilisban, hogy rendhagyó módon nem adtak részeredményeket napközben.
És láss csodát, a magas részvéte ellenérel, amitől még a fideszen belül is féltek (meg is tettek mindent ellene) nyert a korrupciótámogatás.
Fantomasz
Hát igen ,ez nagyon ismerős valahonnan ( gyanús )
Macskaszem
Óóóó, diktatúrákban járvány a választási honlapleállás.
Macskaszem
Október 13-án is leállt vagy 76-szor, mégis sok narancsos bukta sült ki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.