Várhelyi Olivér biztos lesz, a bővítésért felel majd.

EU-tisztújítás: Megszavazta az Európai Parlament az új összetételű biztosi testületet, Várhelyi Olivér uniós biztos lett

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős tagjelöltje érkezik a Külügyek Tanácsa fejlesztéspolitikával foglalkozó ülésére Brüsszelben 2019. november 25-én. A tanács ülésén Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter képviseli Magyarországot. MTI/KKM/Borsos Mátyás

Megszavazta az Európai Parlament (EP) szerdán az új összetételű, Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottságot, amelyben a magyar Várhelyi Olivér a bővítési és szomszédságpolitikai tárcáért lesz felelős.

A strasbourgi plenáris ülésen 707 képviselő adta le a voksát. A jóváhagyás mellett 461-en, ellene 157-en szavaztak, 89-en pedig tartózkodtak.

A szabályok alapján a leadott szavazatok egyszerű többségére volt szükség.

A Jean-Claude Juncker vezette biztosi testületet 423:209 arányban hagyták jóvá öt évvel ezelőtt. Elődje, José Manuel Barroso esetében ez 488:137, illetve 478:84, Romano Prodi esetében 510:51 pedig volt.

Hivatalosan december elsején, gyakorlatilag jövő hétfőn lesz az első munkanapja Várhelyi Olivérnek és a többi biztos kollégájának – mondta még korábban a Bruxinfo elemzője az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának. Az Európai Bizottság mögött álló több ezres adminisztráció nem cserélődik le, így az új politikusoknak az az egyik első feladata, hogy jó együttműködést alakítson ki velük.

A Bruxinfo elemzője arra is felhívta a figyelmet az InfoRádiónak nyilatkozva, hogy a megválasztott biztosokkal szemben, különösen az újak esetében

létezik egy úgynevezett megfelelési, illetve lojalitási elvárás is a küldő ország részéről.

Cikkünk frissül.

Forrás: MTI, Infostart.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Pontosan tudjuk, hogy egy Orbán Viktorhoz közel álló diplomatából a legritkább esetben sem lesz független politikus, pláne akkor, ha nevesítését "A Pártnak" köszönheti. Ezzel Várhelyi csatlakozhat majd a magukat függetlennek képzelő Polt Péterhez, Domokos Lászlóhoz és Handó Tündéhez. De a Főni megmondta, hogy a kipcsákokat is föl fogja venni Oli úr.
Ez a Várhelyi Olivér szinte tökéletes hasonmása Hoppál Péter emberfekáliának! 2010-14 között, Kocsis Máté, Hoppál Péter, Zsigó Róbert kormány-hazugságvivők bizonyították a világ számára, hogy csak az emberi faj legmocskosabb szemete fér be a fideSS-be!
RonaGyuri
tisztújítás??? tudjátok ti, hogy mit jelent ez a kifejezés??? =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.