Hivatalosan is kinevezte az Ursula von der Leyen vezette új Európai Bizottságot csütörtökön a tagországok állam-, illetve kormányfőiből álló Európai Tanács.

Immár hivatalos: vasárnaptól Ursula von der Leyen au EU első polgára

Az új összetételű brüsszeli testület mandátuma 2019. december 1-jétől 2024. október 31-ig szól – tájékoztattak az írásbeli jóváhagyásról szóló esti közleményben.

Az Európai Tanács azt követően nevezhette ki a bizottságot, hogy a testületnek az Európai Parlament szerdán bizalmat szavazott.

Az Európai Bizottság legfőbb feladata, hogy a "szerződések őreként" betartassa a közösségi jogot, emellett ez az egyetlen intézmény, amely javaslatokat tehet új uniós jogszabályok megalkotására.

A brüsszeli testületbe minden tagállam kormánya egy-egy főt jelölhet, akik aztán kinevezésüket követően szigorúan nem hazájukat képviselik, hanem az összeurópai érdeket kötelesek szem előtt tartani, munkájukat függetlenül kell végezzék.

(Kép: MTI/EPA/Patrick Seeger)

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Jogállam Viktor. Mostantól sokat hallod ezt...:)
human
Na végre lehet elkezdeni dolgozni. A hőmérő ugyanis nem vár az EU döntésére.
verőce21
Ursula von der Leyen, aki két év honvédelmi miniszterség alatt padlóra tette a német haadsereget, vasárnaptól már az új Európai Bizottságot vezeti...:)
Jozefina
Ha megalkuvó és elfogadó lesz a demokrácia ellenzőivel, a jogállamiság lebontóival és a korrupcióval szemben, akkor elég rossz sors vár rá!!!??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.