Az oktatási rendszer minden szintjén hátrányba kerülnének a magyarok az ukrán anyanyelvűekkel szemben az Akadémia állásfoglalása szerint.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Egy nagyon régi (azt hiszem román) nyelvtörvénnyel kapcsolatban már volt merszem azt leírni, hogy egy külföldi országban az ottélő (akármilyen) állampolgárnak azt a nyelvet kell profi módon elsajátítani, ahol él. Azon a nyelven kell állást vállalnia, élnie, laknia, stb. Tanulja az anyanyelvét IS, de a fontosabb az, amivel ott él meg, ahol lakik.
Tetszik, nem tetszik---ott az ukrán a hivatalos nyelv. Akkor bizony ez legyen az, amit fő nyelvként használnak.
Az x helyét elég, ha a határmenti fideszaktívák megmutatják nekik, ahhoz nem kell tudni magyarul. Ahogy rengeteg ""magyar állampolgárról"" kiderült, hogy nem is tud magyarul.
tudode
Nem kellene ezeknek a nemzeti csodabogaraknak a saját házuk táján kellene söpörgetni:
.
www.atv.hu/videok/video-20200203-sok-biralat-eri-az-uj-nat-ot
.
Amit látok, köztesen a 80 és 90 között, hogy kizsigereltek a gyerek, utálják a sulit, mert habitusuknak megfelelően nincs sikerélményük!
.
Mintha ez a NAT is hasonló lenne a gazdasághoz, lemaradva legalább 100 évvel:
.
24.hu/fn/gazdasag/2017/12/04/csaba-laszlo-orbanek-100-eves-lemaradasban/
.
Jelképe a sivár Kossuth tér, amely idézi a múltat

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.