Nagyon is valóságossá vált annak a veszélye, hogy az új típusú koronavírus-fertőzés (Covid-19) pandémiává, azaz több kontinensre kiterjedő világjárvánnyá növi ki magát – jelentette ki Tedrosz Adamon Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója hétfői sajtótájékoztatóján Genfben.

A világjárvány küszöbére értünk

Most, hogy a vírus ennyi országban megjelent, a világjárvány veszélye nagyon is valóságossá vált. Ugyanakkor ez lenne az első pandémia, amelyet ellenőrzés alatt lehetne tartani. A lényeg ugyanis, hogy nem vagyunk kiszolgáltatva a vírusnak – hangoztatta.

Hangsúlyozta azt is, hogy a fertőzéses esetek aránytalanul oszlanak meg világszerte, minthogy a betegek többsége országok egy kis csoportjára összpontosul. A csaknem 110 ezer fertőzött 93 százaléka négy országban él, tette hozzá.

(24.hu)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Ezt az Anna 24 nevű kerítőnőt is elérhetné már legalább az influenza!
Legalább egy hétig kussba lenne!
tudode
Pártunk, és kormányunknak mintha nem esett volna le a tantusza az egészségügy szánalmas állapotát illetően, mivel
.
-- Tegnap a T. Ház gombnyomogatói leszavazták a 150 milliárd PROPAGANDA forrás átirányítását a világjárványra, ezen kívül maszatol
.
-- a kórházi beszállítók számára a tartozás kifizetését illetően is.
.
Arról nem is szólva, hogy vizsgázik a kreszli az ÁNTSZ átszervezését illetően is
.
------- Komoly gondok forrása az ÁNTSZ szervezeti átalakítása
.
medicalonline.hu/eu_gazdasag/cikk/komoly_gondok_forrasa_az_antsz_szervezeti_atalakitasa
.
""" Esetenként az ország járványügyi biztonságát is veszélyezteti az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) legutóbbi szervezeti átalakítása, amelynek keretében a szolgálat egy részét népegészségügyi szakigazgatási szervként (NSZSZ) a kormányhivatalok fennhatósága alá helyzeték. """
.
A jól hangzó OPERATÍV TÖRZS amolyan sajtótájékoztató, semmi egyéb, arról nem is szólva, hogy un. JÁRVÁNYÜGYI VESZÉLYHELYZETRE mintha nem rendelkezne felkészülési tervvel a járványügyi igazgatás!
Nessy
@tudode: Miután már nincs átfogó, hozzáértő, járványt kezelni tudó rendszerünk ez várható volt! Szépen hangzik az Operatív Törzs megnevezés, és a napi előadások, de szerintem fogalmuk sincs arról, hogy mi van az egészségügyben. Az egyetlen megszólaló, akire érdemes figyelni, Szlávik doktor a László kórházból!
tudode
@Nessy: .
Az a BUKéja ennek a jogÁSZ klánnak, hogy meghallgatva tegnap este az alábbi videót, hogy "csak" a természeti csapás kategóriába lehet besorolni ezt a világjárványt, miközben nyüglődnek egy, két iráni diák elégedetlenségével, azzal, amit még rendes körülmények között is el kell viselnie a kórházi kezelésre szorultaknak:
.
---- Különleges körülmények között több mozgástere van a hatóságoknak?
.
www.atv.hu/videok/video-20200309-kulonleges-korulmenyek-kozott-tobb-mozgastere-van-a-hatosagoknak
.
Ez az eredménye annak, hogy KÖZJOGI MÉLTÓSÁGOK ugyanolyan szakmának tekinti a megbizatásukat, mint a pék, vagy a vasöntő.
kokopelli
@Nessy: Sajnos európaszerte felbukkantak az iskolázott "epidémia-szakértők",igaz,hogy az nem vígasz a magyar
lakósságnak sem! Ezek olyan "kb" tudósok,mivel a tanulmányaik felét az iskola "körül" a másik felét pedig valahol "belül"
töltötték el!Hála a technikának már csaknem minden TV-hez van távirányító! (;--))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.