"Maradonát és Messit nem lehet és nem is szabad összehasonlítani" Roberto Ayala szerint Maradona játéka színtiszta művészet volt, míg Messi az argentin Speedy Gonzales. „Mindkettőjükkel játszottam. Diego mellett tettem meg az első lépéseim. Mind a ketten nagy játékosok. Messi is úgy fog visszavonulni, hogy örökké ott marad az emberek emlékezetében - mondta Ayala a Fox Sportsnak.

Forrás: sport365.hu
Feltöltő: Mirabilis
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsopiale
Maradona-t inkább C. Ronaldo-hoz és Ronaldinho-hoz hasonlítom... mind szerették a show-t csinálni, trükközni kavarni, varázsolni a pályán (azaz Cé még most is, csak már halványulóban... egy nagy tétmeccs közben pedig ilyet max akkor szabad csinálni, ha már parádé és gála fázisban van a meccs, azaz már lemosták az ellenfelet, nincs kockázat, mégha egy potyagól be is megy az ellentől, akkor is fölényes győzelem marad, namost Dinho és Maradona nem különösebben foglalkoztak ezzel, igyekeztek folyamatosan brillírozni és a közönséget elbűvölni... már Cé sem csinálja ennyire és nem is csinálhatta soha, mert nem engedték, mert az újabb kori fociban már tudják, hogy ez energiát vesz el, az eredmény rovására, és minden pont fontos... hiszen sok esetben egy pont dönt egy bajnokságról... hiába van pár fölényes győzelem, ha van pár X meg pár zakó is esetleg... és akkor nézzük Messit! Nem tud ő technikailag sokkal többet, vagy tán semmivel mint az említett zsenik, fizikailag pláne; futni sem tud náluk jobban, pláne fejelni... mégis eredményesebb. MERT NM TESZ FELESLEGES MOZDULATOKAT... abszolút szofisztikát szuperklasszis... meg tudná csinálni és bemutató meccseken, kérésre meg is csinálja, bármelyik trükköt tökéletesen... ami néhány parádés villanásánál nagyon jól megfigyelhető...de ő a posztját tartva, 100% hatásfokkal akar játszani, egyrészt saját magát is kímélni akarja, másrészt kockáztatni nem akar és jól is teszi, mert nem is szabad... kizárólag az adott akció tökéletessége a célja, és sokszor, sőt a legtöbbször, egy apró mozdulat, egy pöccintés elég ehhez... Messi abszolút csapatjátékos, nem szeret és nem szokott szólózni, ellenben a többi említettel, mert pontosan tudja, hogy a szólók igen ritkán jönnek be, főleg ha még közben varázsolunk is, baromi szép persze, őrjöng a közönség, csak felesleges és sok szempontból veszélyes... tudatos, okos, pontos focista, aki tökéletesen, szinte hibátlanul játszik pszichésen, mindig a jó helyen van és mindig a jó mozdulatot végzi...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.