A nép által választott miniszterelnököt, a járványban elszegényedett rétegek segítését és az illegális migráció leállítását sürgették az olasz jobboldali pártok a Róma egyik központi terén rendezett szombati tüntetésükön.

Az Együtt Olaszországgal a munkáért! feliratú színpadon Giorgia Meloni, a jobboldali radikális Olasz Testvérek (FdI) elnöke kijelentette, a jobbközép a járványban elszegényedett és ezért szavukat az utcákon hallató olaszokat képviseli, miközben Giuseppe Conte kormánya a hatalmi palotákba zárkózott.

"Szabad választásokat!"- skandálták a tüntetők.

"Mi vagyunk Olaszország, mi vagyunk az olasz nép. A kormánynak fogalma sincsen, hogyan állítsa talpra a gazdaságot, és fél a munkát és megélhetést sürgető olaszoktól" – jelentette ki Meloni. Hozzátette: a járványra hivatkozva a kormány bezárta az iskolákat, bíróságokat, templomokat, de "a szájmaszk kötelező viselésével sem fogtok tudni bennünket elhallgattatni".

"A szájmaszk kötelező viselésével sem fogtok tudni bennünket elhallgattatni"

Megjegyezte, az olasz baloldalnak fontosabb az illegális bevándorlók letelepítése, mint az olaszok segítése. A pénzügyi szigort követelő Európai Uniónak azt üzente, a holland adóparadicsomok lopják el az olaszok megtakarított pénzét.

Matteo Salvini, a Liga vezetője a több ezres tömeg előtt győztes csapatnak nevezte a jobbközép pártjait, amelyek készen állnak a kormányzásra. Salvini szerint a baloldalnak észre kell venni, hogy a kommunizmus véget ért, és ma a baloldal helyett a jobboldal áll "az utolsók, az elfeledettek" oldalán.

A Liga vezetője a határok lezárását sürgette az illegális bevándorlók előtt, hangsúlyozva, hogy modern rabszolgákként használják őket. "Befogadjuk azokat, akik dolgoznak, tisztelik a kultúránkat, de akik elutasítják a feszületet, a betlehemet, a rózsafűzért, azoknak sajnálom, de kívül tágasabb" – mondta.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
érdekes, hogy az olaszoknál sincsenek ingyenélő migránsok
csak úgy....
érdekes! mikor a digók a duce parancsára lerohanták észak afrikát,akkor még tapsikoltak örömükben!
csak úgy....
érdekes,hogy ez elsö konzervdobozok ( keresztes lovagok) már 1100 elött kezdték a "hitetlenek" irtását ..., csoda ha földühödtek és most ök akarnak ingyen élni európában?
csak úgy....
érdekes,hogy ahova betette a lábát az európai ,ott csak gyilkot és rabolt ,többnyire isten nevében!
Gyütt Mönt
@durbincs: koma, kihúztad a gyufát. Eddig csak te támadtál, de fordult a kocka. Azt olvastam, hogy bedegeci vagy, később meg hogy nem a bede. Akkor csak a geci?
Jozefina
Sok idióta majom!!! Meg is látszik rajtatok!!! Ismét támad a vírus benneteket!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.