Az Európai Bizottság csütörtöki bejelentése szerint a testület 225 millió adag, koronavírus elleni oltóanyagot tervez felvásárolni a CureVac német biogyógyszerészeti vállalattól.

Az Európai Bizottság 225 millió adag, koronavírus elleni oltóanyagot tervez felvásárolni
Fotó: Pixabay

A brüsszeli testület csütörtökön lezárta a céggel folytatott tájékozódó jellegű megbeszéléseket. Amennyiben a felek által tervezett keretszerződés létrejön, az lehetővé fogja tenni, hogy valamennyi uniós tagállam megvegye az oltóanyagot, továbbá azt is, hogy az alacsonyabb és közepes jövedelmű országok azt adományként kaphassák meg.

A megbeszélések egy előzetes piaci kötelezettségvállalás megkötésére irányulnak. E kötelezettségvállalás a Vészhelyzeti Támogatási Eszköz finanszírozásával jön létre, amely külön forrásokkal rendelkezik több vállalat által előállított, potenciálisan hatékony oltóanyagokból álló portfólió kialakításához.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke elmondta: a testület más oltóanyaggyártókkal is folytat tárgyalásokat, hogy megtalálják azt a technológiát, amely mindenki számára védelmet biztosít.

"A gyógyszeripari vállalatokkal folytatott megbeszélések minden egyes fordulója közelebb visz minket ahhoz, hogy legyőzzük a vírust" – fogalmazott.

Az EU korábban hasonló megállapodást kötött a francia tulajdonban lévő Sanofi és a brit-svéd érdekeltségű AstraZeneca gyógyszergyártó társasággal mintegy 300 millió adag oltóanyag felvásárlására.

Az unió végrehajtó testülete az amerikai Johnson & Johnson cég tulajdonában lévő Janssen Pharmaceuticával is folytat tárgyalásokat.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Pálinkás Pál: Sámán dobokkal hátra többre megyünk a vírus elleni harcban:-)
Pálinkás Pál
@division: az is ér annyit ,mint a mostani intézkedések!!!
legott
Nekem nem adod be ezt a szart, geci!
Mindenkit megölök, aki be akarja adni nekem ezt a szart !!!
division
@legott: Pedig nem ártana, hátha érne valamit:-)))
Csizmás Kond
...most akkor mindenkinek van oltóanyag vagy mit akarnak felvásárolni ?...mert amikor az orosz bejelentette akkor senkinek sem volt és azt mondták több idő kell...hogy is van akkor az egész ?
Rockxy
hurá!
letelt a vakcina ötéves tesztelési időszaka!
noszalelkem vásárojjunk vak cinákat!
mekkora biznisz ez, mit gondolsz ember?!
Jól gondolod!
Naaaagy (de ez konkréten nem szovjet) biznisz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.