Szemtanúk szerint a családon belüli konfliktushoz kiérkező wisconsini rendőröknek sikerült az egyik békéltető helyi lakost lelőniük.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
@Pálinkás Pál: Tudom, hogy ez van, de azért általánosnak nem nevezném, mint ahogy itt is szó nélkül elismerték a túlkapást. Tehát számolni lehet ezzel, ahogy a VIII. kerben sem "kurva anyáddal" kell kezdeni a rendőrnek, miközben neki ezt el kell viselnie törvény szerint amúgy..:) Egyszer egy sima közúti igazoltatás alkalmával kicsit túllőttek a célon, ők kezdted el tegeződve bunkóskodni és kitalálni ezt-azt. Erre közöltem velük, hogy "üljenek vissza az autójukba és szopkodják le egymást ebben a stílusban, ahogy most nekem előadták magukat" és valóban működött. Mármint nem szopkodták le egymást:), de itt észbe kaptak és befejezték a tegezést is...:)

Azért ez ne legyen már normál, hogy hátba lő a rendőr, mert összevesztem a csajommal/feleségemmel a saját házamban és el akarok menni onnan..:)
Pálinkás Pál
@SystemError: azt azért tudod hogy kissé más a helyzet ott... nálunk nem jellemző hogy a kocsiból esetleg egy töltött fegyvert húzol elő...amerikában megesik ...
SystemError
@Pálinkás Pál: Mondjuk ebben a szituban én még akkor is vártam volna, hogy forduljon vissza.. 7 golyó zsinorban meg azért nem hagy túl sok teret... Ennek ellenére túlélte vagy mi..:) Szóval azért szerintem volt még ebben a szituációban, ha már úgy is úgy van vele a rendőr, hogy ha már lő, akkor 7 golyóval ki is végzi:) Azt gondolom nem ez a normális és ezt egy percig nem is firtatták a hatóságok részéről. Talán pont ez a baj, hogy társadalmi és rendvédelmi oldalról is sok a megszokássá és gyakorlattá vált túlkapás, aminek amúgy semmi köze a törvényekhez vagy a racionális, helyzetadta ítélőképességhez emberéletek árán. Ha már itt tartunk azért mégis csak a rendőrség a hatóság, aki a törvényeket képviseli és tartatja be. Nyilván egy rendőr mindig valamilyen incidens nyomán kerül konfliktusba. Igen jellemzően bűnözővel, akivel kapcsolatban ilyenkor mehet a közhangulat, hogy igen dögöljön meg, de szerintem hamis pénzzel fizetésért nem jár azonnali halál és ezért sem. Ha a rendőr nem aszerint jár el, amit betartat, abból szerintem soha nem sül ki semmi jó
Pálinkás Pál
@SystemError: ebbe a helyzetbe azért bőven belejátszott a dúlás, amit a feketék csinálnak hónapok óta!!! nem egy rendőr meghalt a zavargásokban,persze hogy viszket az ujjuk a ravaszon...
Nyírfa
Én úgy tudtam, a rendőr szolgál és véd.
Lehet, hogy be kéne vezetni a szemet szemért elvet a gyakorlatban. Mit szólnának a rendőrök, ha a civilek a vita hevében a nyakukra térdelhetnének és addig nehezednének rájuk, amíg nekik tetszik? És ez a rendőr, aki ész nélkül 7 golyót engedett egy ember hátába? Normális? Bepánikolt? Aberrált?
Egy pillanatig nem csodálkozom, hogy az USA-ban nincs nyugalom. Ez az ország nem szabad, hanem gátlástalan.
Obama korlátozni akarta a fegyvertartást, volt akkora felháborodás, mint itthon a vizitdíj miatt.
SystemError
@Pálinkás Pál: Ami szintén egy gyilkosság és hasonló esetek miatt robbant ki..és amúgy a rongálás részéve nyilván nem értek egyet. Persze mindenkinek viszket a keze a ravaszon, nem lehet azt mondani, hogy nincs benne a levegőben, csak a két félből az egyik a rend őre, akinek az okosabbnak kellene lenni, mert ilyen szituációkra van kiképezve. Továbbá a rendőrség nem végrehajtószerv. Valószínűleg itt van a probléma egyes rendőrök és a gyújtogató hordák felfogásában, hogy az önbíráskodás sokba kerül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.