Sőt, egyes esetekben még veszélyes is lehet.

Rossz hír: teljesen hatástalan a koronavírus-gyógyszer, ami eddig a legnagyobb reményt jelentette

Több mint nyolc hónappal a koronavírus-járvány kezdete után bebizonyosodott, hogy az egyik gyógyszer, amelyhez eleinte nagy reményeket fűztek, egyáltalán nem hat a koronavírusra.

Az eredetileg malária ellen kifejlesztett, de artritisz és lupusz kezelésére is használt hidroxiklorokin sok szempontból kecsegtető volt mivel egy olcsó és viszonylag nagy mennyiségben elérhető gyógyszerről volt szó – írja a 444.hu.

A részletes klinikai és statisztikai vizsgálatok azonban kimutatták, hogy a hidroxiklorokinnal kezelt betegek körében nemhogy alacsonyabb, hanem magasabb a halálozás a mellékhatások miatt, így az alkalmazását azonnal felfüggesztették.

(Ez is érdekelheti: 400 millió adag koronavírus-vakcina beszerzéséről kötött megállapodást az EU)

Az összesen 33 ezer emberen végzett tesztek eredményének összegzése szerint a hidroxiklorokin önmagában nem befolyásolja a kórházba került betegek halálozási arányát, vagyis nem csökkenti, de szerencsére nem is növeli a halálozás kockázatát – más gyógyszerrel kombinálva viszont kimondottan veszélyes is lehet.

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Nagyon gagyi szenzációhajhász iromány...:) A hidroxiklorokin már hónapok óta egy vicc.. Remélem minden barom, aki erre ugrott rá vénásan adja magának, hogy több hülyeséget ne tudjanak terjeszteni

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.