Donald Trump amerikai elnök jogászcsapata benyújtotta hétfőn a perkeresetet a pennsylvaniai választások miatt.

Trump jogászai megtámadták a levélszavazási rendszert Pennsylvaniában

A keresetet a pennsylvaniai szövetségi bíróságon nyújtották be, annak gyanújával, hogy a tagállam levélszavazási rendszere

"nélkülözött minden átláthatóságot és ellenőrizhetőséget, amely a személyes szavazások esetében biztosított volt".

A 20 elektort adó Pennsylvaniában a szavazatok 99 százalékát dolgozták fel eddig, de az amerikai AP hírügynökség és a republikánusokhoz közel álló Fox televízió, majd nyomukban a többi nagy médium is azt jelentette már szombaton, hogy a demokrata jelölt, Joe Biden elnyerte a pennsylvaniai elektorok támogatását is, és így a megválasztásához szükséges 270 elektornál is többet tudhat magáénak.

Biden ennek tudatában mondott beszédet szombaton éjjel, majd ő és alelnökjelöltje, Kamala Harris vasárnap győzelmi beszédet is tartott Wilmingtonban.

Az amerikai elnök jogászainak perkeresete azt kérte, hogy a tagállam hatóságai azonnal állítsák le Biden győzelmének igazolását Pennsylvaniában.

"A szavazókat Pennsylvaniában egyszerűen azon különböző normák alapján bírálták el, hogy milyen szavazási módot választottak, és álláspontunk szerint a választási rendszer kétharmada potenciálisan hamis szavazatot eredményezett, mivel megfelelő igazolás vagy ellenőrzés nélkül vették számba ezeket"

- fogalmazott a beadvány, amelyet Matt Morgan, Donald Trump 2020-as kampányának jogi főtanácsadója írt alá.

Közben változatlanul tart a szavazatszámlálás a 15 elektort adó Észak-Karolinában, a 16 elektorral rendelkező Georgiában és Arizonában, amely 11 elektort küld az amerikai elnököt megválasztó elektori testületbe.

A Reuters hírügynökség hétfő esti jelentése szerint Arizonában – a szavazatok 98 százalékos feldolgozottsága mellett – apad Joe Biden támogatottsága. Hétfőn este a demokrata párti politikus a voksok 49,4 százalékát, míg Donald Trump a szavazatok 49 százalékát tudhatta magáénak.

A Breitbart című jobboldali lap hétfőn este egy kiszivárogtatóra hivatkozva a nevadai Clark megyében történtekről írt. Ezek szerint még a választások előtti napokban szavazatszámlálók jogszerűtlen szavazócédulákat dolgoztak fel, a szavazatszámlálók és a szavazatszámlálásban részt nem vevők pedig egyaránt "falat alkottak" egy Biden-Harris feliratú busz mellett, ahol a kiszivárogtató szerint szavazócédulákat töltöttek ki.

A kiszivárogtató, aki maga is szavazatszámlálóként dolgozott, november 8-án a kézírásával ellátott feljegyzésben részletezte "aggodalmait a szavazóknak a választási helyiségekben tapasztalt megfélemlítéséről és a választási csalásokról".

A Breitbart részletezte, hogy a feljegyzésben foglaltak szerint a szavazóhelyiségben dolgozó csoport vezetője és két munkatársa azt tanácsolta a személyazonosságukat igazolni nem tudó és ezért nem szavazóknak, hogy kérjenek időpontot az illetékes gépjárműhivatalban, majd az előjegyzéssel térjenek vissza a szavazóhelyiségbe, ezt az előjegyzést személyazonosítóként elfogadják, és ennek birtokában szavazhatnak is.

Az Egyesült Államokban az illetékes gépjárműhivataloknál (DMV) adják ki a jogosítványt, amely személyazonosító igazolványként is használatos.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: Youtube

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amaramaistanna
Trump képtelen visszavonulni méltósággal... példát vehetne a sajnos már elhunyt republikánus szenátortól, aki 2008-ban Barack Obamától szenvedett vereséget.
.
"McCain még aznap este gratulált neki, és arra biztatta híveit, hogy fogadják nyitott szívvel az új elnököt."
( Videó magyar felirattal.) 444.hu/2020/11/07/igy-gratulalt-obamanak-john-mccain-miutan-elveszitette-ellene-a-2008-as-valasztast
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@Aki Én: Nekem is és a nejemnek is vannak rokonaink az USA-ban! (Cleveland ill. Columbia/Maryland). Nem
újdonság,hogy olyan emberszabásúak mint a "Trampli" szerepet kapnak! Azzal nem számolnak a pártjukban,hogy "elszabadult hajóágyú" lesz belőlük! ...pedig a "Trampli" életrajzából kiolvashatták volna!
ómió
@Aki Én: Szóval, ilyen családból származol! Ez sokat megmagyaráz!
kokopelli
Megtámadták a Tramp emberei a levél szavazási rendszert! Mit szólnak hozzá a "Postagalambok Szakszervezet"-i
vezetői! Vagy a jövőben ß@rnak a Trampli szalma-frizurájára?
kokopelli
@Aki Én: ...már nem emlékszem,hogy milyen alkalomból,kormányfők álltak egy szinpadon,és az Orbán V. a második
sor szélén ágaskodva akart a "Trampli" válla fölött vigyorogva átnézni! Talán a családi album részre! Lassan kiderül,
hogy "választás ellopása" nem is igaz,és csak a NY egykori polgámestere R.W.Giuliani köti még az ebet a króhoz! (;-))
kokopelli
@Aki Én: ...már nem emlékszem,hogy milyen alkalomból,kormányfők álltak egy szinpadon,és az Orbán V. a második
sor szélén ágaskodva akart a "Trampli" válla fölött vigyorogva átnézni! Talán a családi album részre! Lassan kiderül,
hogy "választás ellopása" nem is igaz,és csak a NY egykori polgámestere R.W.Giuliani köti még az ebet a króhoz! (;-))
Egyébként Pennsylvániában ,Michiganben és Arizonában átvizsgáltkt a voksokat újra,de semmi csalást sem találtak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.