További szigorítások léptetnek életbe Ausztriában, amelyek célja a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése – jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár szombati sajtótájékoztatóján.

Ausztria keményít: egész napos kijárási korlátozás jön, szinte minden bezár
Bécs – fotó: Pixabay

Bezárnak és digitális oktatásra állnak át az iskolák, csak a létfontosságú árucikkekkel kereskedő üzletek maradhatnak nyitva, és nem fogadhatnak vendéget a kozmetikusok, masszőrök, illetve fodrászok.

Emellett a nap 24 órájára kiterjesztették a kijárási korlátozások érvényességét.

Az új intézkedések kedden nulla órakor lépnek életbe, és egyelőre december 6-áig lesznek hatályban.

Kurz elmondta: az a célja, hogy a mostani szigorú óvintézkedésekkel megmentse a karácsonyi időszakot.

A kancellár szerint azért van szükség további korlátozásokra, mert az eddigi intézkedések nem csökkentették megfelelő mértékben a fertőzöttek számát.

Egyes tartományokban, például Karintiában, Vorarlbergben és Felső-Ausztriában még mindig robbanásszerű növekedés figyelhető meg – tette hozzá.

Kurz azt kérte az osztrákoktól, hogy

lehetőség szerint legfeljebb egy emberrel találkozzanak.

"Minden egyes társas érintkezés eggyel több a kelleténél" – mondta.

Az osztrák vezető egyúttal biztosította a lakosságot arról, hogy az iskolákban és az óvodákban indokolt esetben igénybe vehető marad a gyermekfelügyelet.

A kereskedők ágazattól függően 20-60 százalék közötti állami kompenzációra számíthatnak a bevételkiesés miatt – mondta el Werner Kogler alkancellár.

Ausztriában az elmúlt napokban megdőltek a fertőzöttségi rekordok, és fokozódott az egészségügyi rendszer leterheltsége. Szakértők kifogásolták, hogy a november elején életbe léptetett szigorítások ellenére nem javult a helyzet.

A csaknem 9 millió lakosú országban eddig 191 228 fertőzöttje és 1661 halálos áldozata van a koronavírusnak.

(MTI)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Szóljon valaki a Viktornak, hogy most tényleg ne küldjön senkit sielni.
Ha már nyáron a horvát tengerparttal elb@szta a nagy szabadságot. Viszont így legalább gazdagon importált vírust. Most ezáltal egyre inkább van itthon is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@rokker33: Most jön még a java. Nálunk is be kellene zárni az általános iskolákat, bevásárlóközpontokat, csak kérdés, meg merik e lépni Orbánék.
rokker33
@division: Kurzot utánozza ez a majom!Majd megfogja lépni és milyen büszke lesz rá ,hogy megint jót cselekedett Magyarországgal ,pedig mindent az osztrákoktól lop!! Érdekes eddig nem volt kijárási tilalom.most van!!!Bezártak az éttermek kocsmák Ausztriában már magyarba is korlátozva vannak!!!A távoktatást is itt kezdték meg utána FOSbán lemásolta!A nyuggeres idősáv hol van ??A határokat befelé miért zárták le??Semmi értelme ugyanúgy jövök megyek szinte minimális ellenőrzéssel!!A maszk minek??A száj eltakarása sállal plexivel is bőven megteszi!!!Már egy eredeti ötlete sincs a húgyagyúnak mindent a többi országtól másol és kapkod össze vissza a egészségügy meg egy liter macskahúgyot sem ér!!It
csipetke
@division: 00:15 Nem fogja meglépni,hogy a bevásárlóközpontokat bezárassa,és mást se nagyon,mert be van sz@rva,hogy leáll a gazdaság.
@rokker33: A nyuggeres idősávnak semmi értelme nem volt, mert pont fordítva kellett volna legyenek az időpontok,hogy a fiatalok,és a még dolgozók kényelmesen be tudjanak vásárolni.Másrészt pl a piacokon tömegével voltak a fiatalok,idősek vegyesen
rokker33
@csipetke: Ja napközben ugyan úgy bementek vásárolni az üzletekbe ,pedig akkor már tilos volt nekik ugyan úgy jártak piacra (tömegközlekedéssel ) csúcsidőben mint a többi emberek!Szóval nagyon elkésett orbán az intézkedésekkel és valószínűleg ezt szándékosan csinálta,hogy megint megkapja a felhatalmazást,hogy kénye kedve szerint változtasson módosítsa a választási törvényeket meg amit akar!Mondjuk ezt 2/3 al is megtehette volna,még nem értem miért kellett neki a 90 nap?? !! Hmmmm...
Málna
@rokker33: 01:27 A védekezésnek mindenhol ugyanaz a módja, ha így vesszük, minden ország egymást másolja...Mégis hogy lóghatnánk ki a sorból? Lőjük le a fertőzötteket?
rokker33
@Málna: Mondjuk Orbán leutánozhatta volna a többi országot abban,hogy nyáron is folytatták a védekezést és sok ország nem állt le a védekezéssel ,mint Magyarország a nyár elején!PL itt AUSZTRIÁBAN nyáron is úgy dolgoztunk végig hogy be kellett tartani a 2 méteres távolságot és maszkban kellett dolgozni! Az egészségügyben sem állt le a védekezés ,de Magyarországon szart sem tettek az egészségügy fejlesztése érdekében a sok használhatatlan kínai maszk meg a papírvékony védőruha nem véd meg semmitől! Ez nem megfelelő védekezés az orvosok is majd csak 2022 ben kapják meg a teljes megígért béremelés akkor minek maradjanak Magyarországon mikor máshol többet kapnak!?Orbán vagy hülye hozzá vagy direkt nem is akarja,hogy jobb legyen a helyzet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.