Egyre tarthatatlanabb Magyarország helyzete az Európai Unión belül. Orbánék pozíciója még jobban megrendülhet a német kormányváltással. A minap az ismert internetes lap, a Politico a negyedik helyre sorolta Orbán Viktort a legbefolyásosabb személyek listáján. Ezek az értékelések azonban számos félreértésre adnak okot. A Time magazin sem csak olyan személyeket választott meg az év embereinek, akik jó irányt akartak megszabni a világnak. 1938-ban például Hitler, 1939-ben és 1942-ben Sztálin, egy évvel a magyar forradalom után Hruscsov szerepelt a lap címoldalán. A Politico a listát elemző cikkében felteszi a kérdést: „Mi értelme van annak, hogy Magyarország az EU-ban maradjon?” Ez egybecseng azzal, amit Timothy Garton Ash brit történész, a közép-európai térség kutatója is felvetett, aki szerint az Unióra a magyarok bent maradása jelenti a legnagyobb veszélyt. (Bár egy nagy szöget a britek is bevertek az EU koporsójába.) Két hónappal ezelőtt pedig a Der Standard jutott arra a...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nem túl optimista, de ok sem nagyon van rá

A Népszava publicistája az EU vs. Orbánia kérdésről

„Út a sötétség felé: kiiratkozunk Európából” címmel írt elemzés leadje szerint „Egyre tarthatatlanabb Magyarország helyzete az Európai Unión belül. Orbánék pozíciója még jobban megrendülhet a német kormányváltással.”!
Előre kell vetítsem hogy igazán érdekes olvasat akkor lesz, ha összevetjük a derék libuska Novák Katalin Magyar Hírlapnak adott interjújában összehordott baromkodásaival: kezdve a „a Fidesz az európai politika egyik legerősebb pártja”, amit „Egyre hangosabbak azok, akik csak hangemberek, s számukra mindegy, milyen eszközzel, milyen nevetséges indokkal próbálnak minket kiszorítani abból a politikai közösségből, ahová tartozunk.” –tól egészen addig, hogy „Angela Merkel közeljövőben esedékes távozása után Orbán Viktor lesz a legnagyobb tapasztalattal rendelkező miniszterelnök. Sokan dolgoznának szívesen vele egy csapatban”.
Nos Rónay – valószínű más forrásokból szerzi infóit – nagyon más következtetésekre jutott. „az Unióra a magyarok bent maradása jelenti a legnagyobb veszélyt”, „El kell gondolkoznunk: (…) Magyarország és Lengyelország nélküli Európai Uniót kell létrehozni”, … „Az orbáni nemzetpolitika végképp lenullázta a határon túli magyar szervezetek önállóságát, saját kormányzati céljainak megfelelően eszközzé váltak a budapesti érdekek szolgálatában.”, etc.
Szóval azokat a dolgokat, amit mindannyian – na jó csak a szabad szemmel járok – tapasztalhatunk.
A cikknek van egy félmondata, ami egy olyan tényre hívja fel a figyelmet, amit az elemzések ki szoktak felejteni, sőt számos esetben épp az ellenkezőjét vélelmezik. Arról ír, hogy „Külügyminiszterünk jobboldali populista politikusokkal találkozik, mert Szijjártó a szélsőjobbal, az euroszkeptikusokkal érti meg magát”, majd „a mérsékelt politikusok már szalonképtelennek tartják”!
Nos ennek a gondolatmenetnek a végére került a megállapítás: „a magyar kormány már Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@csak úgy...: Vannak éjszakai ügyeletek is...

Ne hazudj olyat amivel azonnal megbuksz mindig!
kokopelli
@csak úgy...: a trafikok-ért mindent megtesznek az "új-fideszesek"!...na meg a "dr,Miniszterelnök Úr"-ért is! (;-))
csak úgy....
@verőce21: értelek és tisztelem a szorgalmadat!
örömmel tölt el,hogy egy megrögzött ,tapasztalt hazudós a szárnyai alá vesz és elhalmoz a jobbnál jobb tanácsaival! :)
kokopelli
@Eladott Ország: Akkor léphet ki M.o. amikor akar! Az un.összeszerelő gyárak azonnal lelépnek,mivel azok
nem állami kézben vannak!! A nyugati részen dolgozó magyar állampolgárok mehetnek haza,mert a többi országok
állampolgárai ugrásra készen állva várják azt a napot! (a lengyelek a leggyorsabbak!)... (;-))
karma1
@Nyírfa: Csak egyetlen pici dologgal nem ertek egyet a hsz-ben: (mert a tobbivel mindenben egyetertek), az az, hogy az EU akarmennyire is kovetkezetes akar lenni a demokraciaban es a donteseiben is ezt akarja hangsulyozni, akkor most ebben az esetben piszkosul nem ez tortent! Amikor az EPP-n belul 30 fo inditvanyozza, hogy buntessek meg orbant es a vetoval fenyegeto orszagokat, egy masik gyulesen pedig dejcstompika kizarasat KOVETELIK, akkor merkel leszol a "piros telefonon" az EPP-nek, es a kizaras ellen volt, akkor ez nagyon eros beleszolas egy demokratikus intezkedesi rendszerbe. Ez meg is mutatkozott az oriasi aranyban, 133-an kizartak volna, 6-an nem es nehanyan nem szavaztak. Sem merkel, sem orban nem akarjak elfogadni, hogy oriasit valtozott a fidesz helyzete az union belul, es most mar nem tud ugy bratyizni egy csomo allam kepviseloivel, vezetoivel, mint regebben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.