Az Európai Unión belüli demokrácia helyzete közvetlen kapcsolatban van az Egyesült Államokban zajló eseményekkel. Ezért a liberális demokrácia megvédelmezése érdekében szükség lenne egy demokráciát erősítő Marhsall-tervre – javasolta Heiko Maas német külügyminiszter, miután Donald Trump amerikai elnök hívei megrohamozták a washingtoni Capitolium épületét.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Alapvető tévedés

Külügyér létére sokkal inkább érthetné az illiberális pankrátorok világát

Heiko Maas német külügyminiszter, reagálva a tényre, hogy Donald Trump amerikai elnök hívei megrohamozták a washingtoni Capitolium épületét javaslattal állt elő. Úgy látja, hogy „szükség lenne egy demokráciát erősítő Marhsall-tervre”!
Nos nem tudom pontosan mire gondolt, hogy a hogyan-ról ne is tegyek említést, de gondolom igazából a Marshall-terv sikeres politikai koncepciója – pontosabban egyes elemzők véleménye – ihlette meg. A Nyugat-Európában egyre erőteljesebb szovjet propaganda ellensúlyozására szánták. Nem véletlen, hogy a pénz egy jelentős részét a franciák kapták, az említett vélemények szerint a baloldal visszaszorulása a terv eredménye.
Nos nem tudom, hogy így volt-e, ahogy azt sem mennyi relevanciája lehet manapság. Azt azonban igen, hogy Orbánék megtalálnák a módját annak, hogy ezt is felhasználják a nemzetrohasztó politikájuk terjesztéséhez! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.