Olaszországban százezer adag vakcina "soron kívüli" felhasználásról indult hatósági vizsgálat.

Az olasz csendőrség mintegy százezer eddig beadott oltás miatt indított vizsgálatot azzal a gyanúval, hogy az egészségügyi dolgozókat és az idősotthonok lakóit megelőzve ezt az adagot "soron kívüli" személyek kapták meg

- értesült a La Repubblica napilap kedden.

Az egészségügyi minisztérium honlapja adatai szerint a beadott több mint 718 ezer vakcina-dózisból több mint félmilliót orvosok és ápolók kaptak meg, további több mint 47 ezret pedig az idősotthonok lakói.

A számsorokban további több mint 96 ezer beoltott személy szerepel, akiket a tárca úgynevezett egyéb kategóriába sorolt be, mivel nem tartoznak szorosan az egészségügyi ágazathoz.

Számuk kétszerese az idősotthonokban beoltott, védett kategóriába tartozó személyekének.

Közöttük lehetnek a kórházak irodai alkalmazottjai, a menzákon dolgozók, valamint a takarító- és karbantartó-személyzet is.

Az olasz csendőrség közegészségügyért felelős egysége (NAS) szerint a közel 100 ezer oltásból arra nem jogosultak is részesültek.

"Soron kívül" beadott dózisokról van szó, amelyeket a La Repubblica értesülései szerint

egészségügyisek rokonai és barátai kaptak meg, orvosfeleségek, de helyi politikusok is.

A hatósági adatok szerint a déli Campania tartományban beadott több mint 68 ezer oltásból több mint tízezret "barátok barátai" kapták meg. Az újság szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy amikor az egyik nápolyi kórház előtt az orvosok hosszú sorokban álltak az oltásért, közöttük valójában mások is voltak, például

a város ismert ügyvédei, vállalkozói és ezek rokonai is, közöttük még az idősebb nagynénik is.

A középolasz Marche régióban az idősotthonok lakói közül 145-en kaptak oltást, miközben teljesen kívülállókból 1834-en oltatták be magukat. Szicíliából egy férfi arról számolt be, hogy neki a közeli kórház ismerős orvosa szólt, hogy soron kívül részesülhet oltásban.

Többek között ez magyarázhatja, hogy egyes térségek miért fogytak ki a számításokhoz képest korábban az oltóanyagból.

Olaszországba is kedden érkezett meg az amerikai Moderna első, 47 ezer adagos szállítmánya, amely a Brenner-hágón keresztül lépte át a határt, majd a római Spallazani-járványkórházba vitték szétosztásra. Róma március végéig 1,3 millió dózist vár a Modernából, és több mint 8 millió adagot a Pfizer-BioNTech vakcinából.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Ez mindenhol így van, nem csak a taljánoknál...nálunk is(csak nem tudunk róla)

Ebben a jó hír az, hogy ha ennyire tolonganak a hírességek, celebek ezért az oltóanyagért, akkor az csak jó lehet...tehát a pleb'snek nem kell aggódnia...apró pötty a képen, hogy a népnek ugyanabból a vakcínából adnak-e, mint amit a nélkülözhetetlen emberek kaptak?

Mert minden előfordulhat...

Ha itt is előfordul ilyen,(mert kitudódott), akkor majd jól megmagyarázzák, hogy az ampullákban lévő töbletből oltották a soronkívülieket...mertugye nyunyóka megmondta, hogy sokkal több van az üvegcsékben...

Akár tizenegynek is jut a tízadagos ampullából..

Probléma pipa
Lepényleső
Miért az olasz csendőrség,miért nem a magyar rendőrség dolga,
vagy már titokban beléptünk az UNIO-s ügyészség soraiba,
s a közellenség itt is,ott is,- ha van a keresztapa?
voltmárjobbis
Na és itthon?! Én is tudok.
Hány államtitkár, helyettes és fidesz politikusnak van retyerutyája, jóbarátja, aki soron kívül kap? Ne röhögtessünk. Ki ne hinné el, hogy ők kivárják a sorukat Mo.-on!
kissé felnőttem
mert itt még nem irták meg ? ami késik mert mennyivel korrektebbek ezek a körök nálunk? 0,0000000000009, dehogynem,betelefonál hogy eü dolgozó már mehet is meg a család is pedig a telózó diáknak adta magát ? meg az öreg proff is? nem kéne
a kábítás ez egyfajta rendszerhibából fakasztott előny tipus, mint az uniós pályázat meg a pénz meg a ki nyer ma , kabaré 2021 .orbánusz pannoniusz ban. Aradi - Varga sóból szabadon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.