Az észak-olaszországi Lombardia tartományban tavaly tavasszal, az első hullám csúcsát legnagyobb mértékben elszenvedő Bergamóban 33%-os volt a kórházban ápolt koronavírusos páciensek halálozási aránya április 20-ig. Szlovákiában most 30% – számolt be róla a Denník N-re hivatkozva a Parameter.sk.

Nagyon súlyos a Covid-helyzet Szlovákiában: meghal minden harmadik kórházban kezelt beteg

Fotó: pixabay.com

Marek Krajčí egészségügyi miniszter kedden este 23%-os halálozási arányról beszélt, a tárca alá tartozó Egészségügyi Elemzőintézet (IZA) vezetője, Matej Mišík szerint ez egy hosszabb távú adat, és ha csak az utóbbi időszakot vesszük figyelembe, akkor ez már 30%-ot tesz ki, noha ez azokat is tartalmazza, akik más diagnózissal kerültek kórházba és ott fertőződtek meg a koronavírussal.

Krajčí szavai szerint Szlovákia hasonlóan áll, mint Németország, ugyanakkor a Denník N ennek kapcsán közölte, hogy Németországban ugyan a koronavírusos páciensek 29%-a hal meg az intenzív osztályon, Szlovákiában viszont e tekintetben már 48%-os az arány. Azok között pedig, akiket lélegeztetőgépre kapcsolnak, 53%-os. Mišík ehhez hozzátette, hogy az idősebbek között jóval magasabb.

Közben továbbra se enyhül a koronavírus-járvány Csehországban

Kedden a szűrések 12 486 új fertőződést mutattak ki, ami január eleje óta a legmagasabb napi esetszám – derül ki a cseh egészségügyi minisztérium honlapján szerdán reggel közzétett kimutatásból, amelyet a 24.hu ismertet.

A covidos betegek száma 106 ezer, és megközelítette az eddigi, tavaly november elején mért maximumot. A kórnak eddig 18 596 halálos áldozata van.

Továbbra is nagy nyomás alatt vannak a kórházak. Kedden 6171 beteget kezeltek, közülük 1196 van súlyos állapotban. Ez a járvány tavaly márciusi kitörése óta a második legmagasabb szám. Ennél több súlyos beteg csak november 3-án volt.

Forrás: parameter.sk/24.hu

Címlapkép: pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
azért talán ide kéne azt is írni...hogy Szlovákiában is a súlyos beteg öregek halnak bele...
Rockxy
ez mind azért van, mert a lezázások-maszk-távolságtartás és a többi okosság a rabszolgatartóktól megakadályozták a.
mit is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.