A szlovák államfő bírálja a Szputnyik V beszerzését, közben Prágában fontolgatják az orosz vakcina alkalmazását, írja az MTI. Zuzana Čaputová kedd este tárgyalt Zuzana Batovával, a szlovák gyógyszerfelügyelet (SÚKL) vezetőjével, és a megbeszélés után azt mondta: az orosz vakcina alkalmazása nem bátorság megnyilvánulása vagy diplomáciai siker. „Ezt inkább úgy lehet felfogni, mint lemondást az egészségügyben elfogadott szabályokról, amelyek szavatolják a biztonság legmagasabb követelményeinek betartását a polgárok számára” – idézte a szlovák média Čaputovát. Az államfő közölte, hogy nem fogja népszerűsíteni olyan vakcinák tömeges alkalmazását, amelyek nem mentek át az európai uniós regisztrációs eljáráson, de tiszteletben fogja tartani azoknak a polgároknak az akaratát, akik a Szputnyik V mellett döntenek.

Forrás: telex.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Zuzana Batovával, a szlovák gyógyszerfelügyelet (SÚKL) vezetője példátlan helyzetnek nevezte a SÚKL történetében az oltóanyag megvásárlását úgy, hogy a SÚKL még nem kapta meg azokat a anyagokat, amelyek szükségesek az oltás minőségének és biztonságosságának megismeréséhez.
Na ebben is különbözik Orbánisztán Szlovákiától.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.