Amikor az egészséges étrendről van szó, gyakran egymásnak ellentmondó ajánlásokkal szembesülünk, melyek között nehéz eligazodni. A növényi táplálkozás ma még sajnos sok orvos szerint is egészségügyi kockázatot jelent. Legfeljebb a vörös színű és a feldolgozott húsok káros hatását nem vitatják. Akinek fontos az egészsége, elengedhetetlen, hogy megbízható információk alapján hozhasson döntést. A különböző diéták hatásait megfigyelő vizsgálatok gyakran csak pár hétig, esetleg hónapig tartanak és viszonylag csekély, legtöbbször csupán 100 alatti résztvevő adatait dolgozzák fel. Ahhoz azonban, hogy egy étrend előnyeit és hátrányait megbízhatóan ítélhessük meg, évekre és résztvevők sokaságát érintő kutatói munkára lehet szükség. Természetesen az ilyen ritka vizsgálatok eredményeit a tudományos világ is értékesebbnek, megbízhatóbbnak tartja. A közelmúltban napvilágra került két olyan publikáció is, melyek széles körűen és hosszú időn át vizsgálták a részt vevők étkezési szokásait,...

Forrás: prove.hu
Feltöltő: Prove.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.