Németországnak és Kínának az Egészségügyi Világszervezet (WHO) révén kölcsönösen el kell ismernie az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) ellen használt oltóanyagokat – mondta Angela Merkel német kancellár szerdán Berlinben a 6. német-kínai kormánykonzultáció előtt.

Merkel: Németországnak és Kínának a WHO-n keresztül kölcsönösen el kell ismernie az oltóanyagokat
Fotó:MTI/EPA/DDP Images pool/Andreas Gora

Angela Merkel a kínai miniszterelnökkel, Li Ko-csianggal közösen vezetett online tanácskozás előtt tett nyilatkozatában kiemelte,

hogy Kínának és Németországnak is fontos szerepe lehet a koronavírus-világjárvány elleni küzdelemben.

Hozzátette,

ezzel nemcsak ahhoz járulhatnak hozzá, hogy saját lakosságuk beoltását lehetővé tegyék, hanem ahhoz is, hogy nyíltan és átlátható módon beszéljenek az oltóanyaggyártásról, valamint az oltóanyagokat lehetőség szerint kölcsönösen elismerjék, legalábbis az Egészségügyi Világszervezetnél – hogy így győzhessenek a vírus elleni küzdelemben.

Forrás:MTI
Címlapkép:MTI/EPA/DDP Images pool/Andreas Gora

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
home office
Nem kell!
Merkel kiöregedett, lepukkant, kontraproduktívvá vált.

A kormány szerint hamarosan engedélyezi a WHO a kínai Sinopharm vakcináját

"Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) várhatóan rövid időn belül, talán már a jövő héten kiadja az engedélyt a kínai Sinopharm-vakcinára - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára vasárnap a közösségi oldalán."

Menczer Tamás megint hazudott - újra, sokadszorra, mindig.
Csizmás Kond
..vizsgálják be basszameg...úgy csinálnak mintha ne tudnának venni tíz ampullát a bevizsgálásra. Ha Kína vizsgáltatná be ismét azt nem ismernék el...hisztéria és a buta emberek hintáztatása az egész.
Nyírfa
@kereső: Részben érthető, hiszen a német vállalatokat akarta mindenáron helyzetbe hozni, ezáltal erősítve a gazdaságot. Mint az EU vezető államának a feje kiemelten kezeli az EU-polgárok emberi jogainak a kérdését, de meghúzza a határvonalat, ha a nacionalista érdekek megkívánják. És itt a nacionalizmuson van a hangsúly. Óhatatlan, hogy ennek az elvnek a mentén politikailag korrumpálódjon, holott éppen ez a gyakorlat a melegágya a bel- és a külpolitikai konfliktusoknak.Ugyan abszolút életszerűnek tartom az Európai Egyesült Államok megszervezését, de ahhoz először létre kell hozni a kétsebességes Európát, és valamennyi- egyáltalán szóba jöhető - államnak el kell jutnia arra az intellektuális szintre, amely garantálja a szélsőséges nacionalizmus megszűnését.
Ezen a szinten orbán fasiszta Magyarországa nem lehetne az EU tagja.
kereső
@Nyírfa: Ez van, ez a jövő- de mi annak már nem leszünk részesei. Mi az eurázsiai inohoz fogunk addigra csatlakozni, és majd az érdes erdélyiekhez mehetnek rokolnátogatóba vizummal, meg Európa nyugati felébe megölelni az unokát!
Nyírfa
Amin Laschet még Merkelnél is gyengébb, opportunistább kancellár lenne, az EU rosszul járna vele.
Nyírfa
@kereső: Megdöbbentő, mennyire nem tanul az ország a saját kárán sem. Minden világháborúban vesztes, mindig alárendelt szerepet játszik, akárhogy próbál szépíteni a mindenkori vezetés. Szinte elvárjuk, hogy uralkodjanak rajtunk - gyermekek akarunk maradni, akit eltartanak, gondoznak, irányítanak - csak éppen soha nincsen olyan szülőnk, aki eljuttatna minket a felnőtt korba. Miért is tennék, amikor eleve előnyben részesítjük a stockholm-szindróma típusú kapcsolatokat.
Minden esélyünk megvan egy kínai apuka és orosz anyuka párosra. Irtó jó lesz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.