Vietnámban bukkantak rá – adta hírül a Telex.hu.

Már sosem lesz vége? Új koronavírusvariánst azonosítottak, ami az indiai és a brit keveréke

Fotó: MTI/EPA/Luong Thai Linh

A koronavírus egy új változatát azonosították Vietnámban, ami az indiai és a brit variánsok keveréke, jelentette be a Reuters szerint Nguyen Thanh Long egészségügyi miniszter.

A Telex.hu cikke szerint a miniszter azt mondta, hogy egészen pontosan egy indiai variánsról van szó, olyan mutációkkal, amik eredetileg a brit variánsnál voltak megfigyelhetők. Ezt a variánst még nem nevezték el, de a vietnámi szakértők szerint fertőzőbbnek tűnik az eddig ismerteknél, és könnyen terjed a levegőben.

Az egészségügyi tárca felveszi az új változatot a koronavírus globális genomtérképére, mondta a miniszter. Eddig a koronavírus hét variánsát azonosították Vietnámban, köztük a britet, az indiait és a dél-afrikait.

A koronavírusnak egyébként szinte hetente jelenik meg újabb mutációja. Ezek nagy része ártalmatlan, sőt életképtelen. Néhány változat azonban fokozott figyelmet igényel. Ilyen volt például a brit variáns, ami a súlyos magyarországi harmadik hullámot okozta. A vírus indiai variánsát pedig 2020 októberében azonosították, azóta a világ legtöbb országában megjelent. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a brit, a dél-afrikai és a brazil után május 11-én a B.1.617 jelű indiai variánst is a „globális aggodalomra okot adó változatok” közé sorolta.

Forrás: Telex.hu
Fotó: MTI/EPA/Luong Thai Linh

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Pálinkás Pál: Az éjszakában? Egyre jobb:-))
division
@Ludas Matyi: Azt nem mondtam, de legalább azokat akik nem hajlandóak magukat beoltatni nem engedik be a rendezvényekre (már a szabadtérire sem). Éppen most van nálunk a gyereknap, és azokat a szülőket nem engedik be a gyerekkel, akinek nincs védettségi igazolványa. Mondjuk a felelőtlen szülő ezzel a gyerekével tolt most ki, meg persze a pedagógusokkal, mert így nekik kell bevinni őket.
division
@Pálinkás Pál: Nem szeretem a sötétet, olyankor több a bűnöző is az utcákon.
Pálinkás Pál
@division: nos...ez így nem teljesen igaz...de az biztos, nem a birkák érzik jól magukat
division
@Pálinkás Pál: A mai világban már az ember inkább nem megy ki sötétben bizonytalan helyekre, jobb a békesség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.