A világon először jegyeztek fel olyan esetet, hogy a H10N3 törzse emberre terjedt volna át. A kínai kormány szerint sikerült izolálni a vírust. 

A világon elsőként a H10N3 madárinfluenza-vírussal fertőződött meg egy férfi a kelet-kínai Csiangszu tartományban, közölte a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottságra hivatkozva az MTI. A 41 éves férfi állapota a közlemény szerint stabil, és megfelel azoknak a követelményeknek, amelyek alapján távozhat a kórházból – írja a Telex.hu

Itt a következő? Újabb állatról emberre terjedt vírus ütötte fel a fejét Kínában

Fotó: DALE DE LA REY / AFP

A kínai egészségügyi hatóságok szerint az eset elszigetelt jellegű, és közvetlenül madárról emberre terjedő vírusfertőzés okozta, járvány kialakulásának kockázata emiatt rendkívül alacsony.

A Csencsiang városban élő férfinél április 23-án kezdtek jelentkezni a betegség első tünetei – a többi közt láz –, majd állapota tovább romlott, és április 28-án kórházba került. Diagnózisát végül a kínai járványügyi központ helyszínre delegált szakértői állapították meg a pácienstől vett vírusminta genetikai szekvenálását követően, május 28-án. A beteggel közeli kapcsolatba került embereket orvosi megfigyelés alá helyezték, de rendellenességet egyiküknél sem tapasztaltak.

Forrás: Telex.hu 

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
Unalmas a téma.. ne gyertek már mindig az újabb virussal...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.