Csehország mellett Ausztriában is nagy vihar volt csütörtökön.

Ausztriában is pusztított a vihar

Fotó: pixabay.com

Sok helyen – például Hollabrunnban – teniszlabda nagyságú jégeső csapott le.

Jelenleg 28 millió euróra, azaz nagyjából 9,8 milliárd forintra becsülik a mezőgazdasági károkat. A legtetemesebb része (mintegy 19 millió euró) a Csehországgal és Szlovákiával határos Alsó-Ausztriában keletkezett. Különösen Zwettl, Gmünd, Tulln, Hollabrunn és Mistelbach járások voltak érintettek, de Neunkirchen és Bruck an der Leitha járásokból is jelentettek károkat.

„A gabonától a borszőlőig összesen mintegy 26 000 hektáron keletkezett kár. A szántóföldi növényállomány sok helyütt felismerhetetlenné vált”

– összegezte Josef Kaltenböck, az osztrák mezőgazdasági biztosító Alsó-Ausztria keleti régióvezetője az MTI beszámolója szerint.

A Csehországgal és Németországgal határos Felső-Ausztriában már kedden is mintegy 22 millió eurós mezőgazdasági kárt mértek a heves jégeső miatt. A csütörtöki vihar még kilencmillió eurót tett rá. „Minden mezőgazdasági termény érintett, az őszi árpa a fő termény – a kár mértéke a teljes veszteségig terjed” – mondta Wolfgang Winkler, a biztosító regionális vezetője.

Csütörtök este tornádó pusztított Csehország és Szlovákia határán, Dél-Morvaországban. Kétszáznál is több sérültet láttak el a kórházakban, és halálos áldozatok is vannak.

Forrás: MTI

Címlapkép: pixabayc.om

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.