A telex.hu egy amerikai tanulmányra hivatkozva írja: az oltatlanok kórházba kerülési kockázata 29-szeres a beoltottakéhoz képest.

Itt van még egy tudományos ok, hogy miért érdemes beoltatni magunkat
Fotó: MTI/Komka Péter

A teljesen beoltott (mindkét oltást felvevő) emberek a nem beoltottakhoz képest jelentősen kisebb valószínűséggel szorultak kórházi kezelésre, kerültek intenzív osztályra, szorultak gépi lélegeztetésre vagy haltak meg a koronavírus okzota Covid-19 következtében, derül ki az amerikai betegségellenőrzési és megelőzési központ (CDC) új jelentéséből – írja a telex.hu.

A kutatás alapjául a május 1. és július 25. közötti hivatalos adatokat vették. Ezek alapján: 43 127 Los Angeles megyei lakos lett koronavírus-fertőzött, közülük 10 895 (25,3 százalék) volt teljesen beoltva, 1431 (3,3 százalék) kapta már meg az első oltást, 30 801 (71,4 százalék) pedig nem volt beoltva.

Az oltatlanok körében a megfertőződési arány július 25-én 4,9-szerese, a kórházi kezelési arányuk 29,2-szerese volt a teljesen beoltott emberekhez képest.

Emiatt a megyei egészségügyi tisztviselők a közleményükben megjegyezték, hogy a jelentésben szereplő megállapítások „aláhúzzák, hogy a koronavírus elleni átoltottság növelésére irányuló erőfeszítések – más megelőzési stratégiákkal összehangolva – alapvető fontosságúak a Covid-19 miatti kórházi kezelések és halálesetek megelőzésében”.

Forrás: telex.hu
Fotó: MTI/Komka Péter

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
Ezaz amit nem hiszek el.. A 9 milliárd földlakossághoz a majdnem 5 millió halott és a 200 millio fertözőtthöz képest nagy hazugság..
Emmersson71
@Gazella: Picit sok az a 9 milliárd..a Föld népessége kb 7,86 milliárd ember.
division
@Emmersson71: Gazella még azt sem tudja hány ember él a földön, csak itt okoskodik vírus terén mint Pali barátunk. Amúgy meg: pannonrtv.com/rovatok/tarsadalom/kritikus-helyzet-batajnicai-covid-korhazban

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.