Kiderült, hogy a vasárnapi olasz repülőgépszerencsétlenség áldozatai között két román állmpolgár volt, az egyik Dan Petrescu. 

Lezuhant a magángépe, meghalt az egyik leggazdagabb román vállalkozóFotó: MTI/EPA-ANSA/Andrea Fasani

A Maszol.ro értesülései szerint a vasárnapi, milánói repülőgéptragédiában nyolcan haltak meg, köztük a repülőgépet vezető Dan Petrescu. A 68 éves román-német kettős állampolgárságú ingatlanmágnást a romániai Forbes hazája egyik leggazdagabb emberének nevezte – írja a 24.hu.

Hivatalos megerősítés egyelőre nem érdekezett az információkról, de a Corriere della Sera tényként közölte, hogy meghalt francia állampolgárságú 65 éves felesége és román-német kettős állampolgárságú 30 éves fia is.

Dan Petrescu vagyona ellenére szinte láthatatlan maradt, igazi luxust éppen a magánrepülőgép jelentett számára.

Dan Petrescu üzleti tevékenysége az Opellel indult a kilencvenes évek elején, majd létrehozta a Real üzlethálózatot. Bukarestben több kereskedelmi parkot birtokolt, ő volt a romániai ingatlanbefektetések egyik legjelentősebb szereplője. Ion Tiriac üzletember, egykori teniszcsillag őt tartotta Románia leggazdagabb emberének, aki azonban a nyilvánosságtól visszavonulva, viszonylag diszkréten élt. Tiriachoz hasonlóan ő is szervezett teniszversenyeket.

Forrás: 24.hu
Fotó: MTI/EPA-ANSA/Andrea Fasani

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.