A válasz szerint Magyarország helye az EU-n belül van, mert így döntöttek a magyarok. Orbán Viktor hétvégi beszédében többször is megemlítette “Brüsszelt”, amit általában a kormányzati megszólalók esetében, a szövegkörnyezetből kiindulva az Európai Unióval, azon belül is az EU javaslattévő-végrehajtó intézményével, az Európai Bizottsággal lehet azonosítani. Orbán arról beszélt, hogy a magyar ellenzék tagjai, ha kell, “az ördöggel is összefognak, és az a céljuk, hogy Mária kezéből Brüsszel lábai elé tegyék az országot”. Máshol pedig azt mondta, hogy Brüsszel úgy beszél velünk, mint az ellenségekkel szokás. “Mintha Brezsnyev-doktrína járná át Európát, pedig Brüsszel is megérthetné, velünk a kommunisták sem bírtak” – mondta a miniszterelnök.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
az a céljuk, hogy Mária kezéből Brüsszel lábai elé tegyék az országot

Az EB a tagállamokból származó politikai kommentárokhoz nem szoktak megjegyzést fűzni.

Azonban Eric Mamer, a testület vezető szóvivője kénytelen volt válaszolni arra a kérdésre, hogy „mikor tervezik elfoglalni Magyarországot.”: „Hadd emlékeztessek arra, hogy Magyarország saját szabad akaratából csatlakozott az Európai Unióhoz egy népszavazást követően”.
Nos meglátásom szerint ennél okosabb lett volna, ha arra hivatkozik, hogy Magyarország, igaz, hogy a Magyar Köztársaság volt, évekig pitizett, hogy beléphessen.
Én arra a népszavazásra nem hivatkoznék, főleg nem a hétvégén szerzett tapasztalatokra, orbáni-tömegek mentalitását ismervén.
Lévén 2003 áprilisában a 8 milliós jogosultból mindössze 3,7 szavazott érvényesen az EU mellett! =))
kereső
@RonaGyuri: Egy tizedessel elnézted-37,99%

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.