Ahogy arról korábban beszámoltunk, Alec Baldwin eddig tisztázatlan körülmények között egy kellékfegyverrel megölt egy operatőrt a Rust című film forgatásán, a rendezőt pedig megsebesítette. Mint kiderült a rendezőasszisztens adta Baldwinnak az éles lőszerrel megtöltött fegyvert.

Újabb fejlemény a Baldwin ügyben – ezt mondta az ügyészség
Fotó: Pixabay

Mary Carmack-Altwies új-mexikói kerületi ügyész szerdán a nyomozás állásáról tartott sajtótájékoztatón azt mondta:

Túl korai még vádemelésről beszélni a Rust című film új-mexikói forgatásán történt halálos baleset ügyében, de minden lehetőség az asztalon van, és senkit nem zárnak ki jelenleg a hatóságok 

Az MTI beszámolója szerint Adan Mendoza Santa Fe megyei seriff megerősítette azokat a korábbi értesüléseket, amelyek szerint a forgatás próbáján Alec Baldwin fegyvere éles ólom lőszerrel volt megtöltve, amikor leadta a halálos lövéseket Halyna Hutchins operatőrre és megsebesítette Joel Souza rendezőt.

A seriff közlése szerint

a fegyver egy vintage Long Colt pisztoly volt, amelyet három ember kezelt: Baldwin, aki elsütötte, David Halls rendezőasszisztens és Hannah Gutierrez-Reed fegyvermester.

Amikor a fegyver elsült, mintegy 90-100 ember tartózkodott a forgatáson.

A serif hozzátette, hogy mintegy 500 lőszert foglaltak le, köztük kellékfegyverek töltényeit, vaktöltényeket és élestöltényeket, továbbá három lőfegyvert és számos más bizonyítékot.

Volt bizonyos önteltség azt illetően, ahogyan a fegyvereket kezelték a forgatáson

– jegyezte meg Mendoza.

Hozzátette:

úgy véli, vannak bizonyos biztonsági kérdések, amelyekre a filmiparnak és esetleg Új-Mexikó államnak is felelnie kell.

Vádemelés eddig még nem történt, de Mendoza és Carmack-Altwies is hangsúlyozta, hogy túl korai még vádpontokról beszélni.

Senkit nem zárunk ki jelenleg

– hangoztatta az ügyész, hozzátéve, a nyomozás nem zárult le. A nyomozók egyelőre nem tudják megmondani, hogy hanyagság történt-e és ha igen, ki a felelős.

Forrás: 24.hu
Címlapkép: Pixabay

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nagy kár, hogy nem Nyugat-Európában történt

A Párt központi napilapja még saját magát is alul tudja múlni

A derék portál „HETI AGYRÉMEK - Amerikai tragédia” címmel tunkol egy kicsit a „Alec Baldwin lelőtt két embert a forgatáson” storyban.
Nos, mint tudjuk (már aki): „Dreiser regénye (1925) az első nagyszabású kísérlet volt az európai naturalizmus - elsősorban Zola - módszerének átültetésére, az amerikai életforma, életvitel, társadalom feltérképezésére. Az igényeiben és megvalósításában monumentális alkotás valóban a legjobb, leghűbb tükre a századforduló, századelő Amerikájának, irodalomtörténeti, esztétikai értékein túl megbízható és lenyűgözően gazdag információforrás is.”
mágnes
@RonaGyuri: Gratulálok ! Lefordítom ! Mit keres éles fegyver és éleslőszerek 1 filmforgatáson a kellékek között ?
Havanagi
Nagyon "szerethette " valaki Baldvint,ez a véleményem.
mágnes
@RonaGyuri: Semmi különös ,csak feltettem 1 kérdést .
Peller Anikó
@mágnes: Amikor unatkoztak a forgatás szüneteiben akkor szórakozásból célbalöttek sörösdobozokra. Ezért volt ott éleslőszer.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.