Ki és milyen feltételekkel kaphat jelenleg öregségi nyugdíjat Ausztriában? Mennyi az osztrák nyugdíjkorhatár férfiak és hölgyek esetében? Hogyan, mi alapján számítják ki Ausztriában az öregségi nyugdíját valakinek? Hogyan lehet nyugdíj mellett tovább dolgozni Ausztriában? Van-e minimálnyugdíj Ausztriában? Ausztriában nincs minimálnyugdíj, azonban, hogyha az Ön nyugdíj jogosultsága nem éri el a létminimumot és az igénylő Ausztriában él, akkor kiegészítésre kerül a nyugdíjból származó jövedelme.

Forrás: profitline.hu
Feltöltő: Emmersson71
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
"Milyen levonásokkal kell számolnunk a nyugdíj folyósításakor Ausztriában?

A bruttó nyugdíjból levonásra kerül 5,1% betegbiztosítási járulék, valamint a személyi jövedelemadó. Példán keresztül érzékeltetve egy 909 € bruttó nyugdíj estében 46 € sozialversicherung, 0 Lohnsteuer, tehát 863 € lesz a nettó nyugdíj, ami mondjuk, ha valakinek 2.000 € bruttó nyugdíjjogosultsága van, akkor 102 € TB járulék 274 € személyi jövedelemadó és így a 2.000 €-ból 1623 € fog megkapni havi szinten nettóban, nyugdíjjárulékot természetesen nem kell a nyugdíjjárulék után fizetni."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.