A republikánusok jelöltje, Glenn Youngkin nyerte a virginiai kormányzóválasztást a demokrata Terry McAuliffe előtt – írta az MTI az adatok több mint 95 százalékos feldolgozottsága alapján.

Republikánus nyert Virginiában, LMBTQ- és abortusz-ügyek voltak a kormányzóválasztási kampány központi kérdései

Fotó: MTI/AP/Andrew Harnik

A szerda hajnali eredménnyel már behozhatatlan előnyre tett szert az 54 éves Youngkin, aki győzelmi beszédében új munkahelyek megteremtéséről beszélt – írja a Telex a távirati iroda jelentését idézve.

A kemény és költséges kampány főbb témái között elsősorban az abortuszhoz kapcsolódó emberi jogok jövője és az állami iskolákban zajló azon vita szerepelt, hogy lehessen-e a kiskorú iskolásoknak LMBTQ-érzékenyítő foglalkozásokat tartani a szülők tudta és beleegyezése nélkül.

Youngkin ellenzi ez utóbbit, és ebben sok tiltakozó szülő támogatását élvezi, míg McAuliffe kijelentette, hogy amennyiben őt választják meg, támogatja a szülők tudta és beleegyezése nélküli érzékenyítést.

A Breitbart hírportál közben kiderítette: McAuliffe gyermeke magániskolába jár, ahol nem tartanak ilyen jellegű foglalkozásokat.

Virginia állam korábban nyolc elnököt adott az Egyesült Államoknak George Washingtontól kezdve Woodrow Wilsonig, többet, mint bármely más amerikai tagállam. Egyetlen kivételt leszámítva az államban az elmúlt negyven évben valamennyi kormányzóválasztáson a Fehér Ház aktuális lakójával ellenkező pártállású jelöltet választottak. Az elmúlt négy elnökválasztáson viszont az államban mindig a demokrata jelölt nyert.

Forrás: MTI/telex.hu

Címlapkép: MTI/AP/Andrew Harnik

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.