Az omikron koronavírus variáns Dániában uralkodó BA.2 alváltozata 1,5-szer fertőzőbb lehet, mint a világon jelenleg 98 százalékos elterjedtségű BA.1 nevű omikron változat.

Szörnyű hírek az omikron vírusról: ez a változat másfélszer fertőzőbb

Fotó: STR / AFP

Mindezt a Reuters írta meg hivatalos dán források nyomán. A "lopakodó" variáns néven is ismert változat a koronavírus kimutatására szolgáló RT-PCR tesztet is kijátszhatja.

"Nincs bizonyíték arra, hogy a BA.2-es változat súlyosabb betegséget okoz, de biztosan fertőzőbb"

- mondta Magnus Heunicke dán egészségügyi miniszter szerdán egy sajtótájékoztatón, melyről a Reuters tudósított.

A Portfolio.hu cikke szerint a BA2-t először Kínában mutatták ki néhány hete, és az általános vélekedés szerint Indiából ered. A BA.1-es jelzésű omikron variáns jelenleg az összes megbetegedés 98%-át teszi ki világszerte, de Dániában kiszorította a BA.2 változat, amely január második hetében vált dominánssá.

Forrás: portfolio.hu

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Pálinkás Pál: Sokkal fertőzőbb, mondhatsz bármit is. Én, aki még sosem kaptam el, mára mindenem fáj, a fejem, torkom, ízületeim, orrom is dugul, izzadok, stb., sosem éreztem még ilyeneket. Tudod voltam már én is náthás, de az más volt. Jól jellemzi a helyzetet, hogy a németek is nagy eséllyel kötelezővé teszik az oltást.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
division
@Pálinkás Pál: Most hívtam tesóm, hogy én is elkaptam, és azt mondta, hogy semmi gond, sajnos ez a változata szinte mindenkin átmegy, akár oltott vagy akár nem, mivel fertőzőbb az eddigieknél, ellenben messze nem olyan súlyos mint az előzőek, így még jó is, mert lesz ellene természetes védettség. Ellenben az oltásokkal kapcsolatosan sosem leszünk egy véleményen, mert nagyobb az esélye a háromszor oltottnak arra, hogy enyhébben essen át ezen az egészen. A 4. oltást ők sem vették fel, mert nincs érdemi jelentősége, ki kell várni mi lesz majd nyár után, ugyanis olyan specifikus oltási kutatás zajlik most, hogy elég legyen évente egyszer beadatni. Most a omikronnal elvileg szelídülés kezdődik, és lesz idő a kutatásokra, ugyanis az mRNS könnyen módosítható a szerkezetének köszönhetően. Amúgy nem minden oltatlan olyan szerencsés, mint ti, bár a szerencse forgandó, nehogy visszaüssön egyszer. Nem kívánom én senkinek, de sajnos van rá példa nem is kevés.
division
@CaptainFaceless: "Az oltás az igazi kártevő"
Ezért kár volt idepiszkítanod.
Pálinkás Pál
@division: nincs ezzel semmi baj..mondtam, a kötelező, vagy " csak " kizsarolt oltás ellen vagyok..magától oltat valaki, az sem érdekel,ha naponta teszi...elhallgatok,ahogy meglépjük,amit anglia..
CaptainFaceless
Kedves divízsön Én elhiszem hogy nehéz nem együtt bégetni a többi kis emberrel s más szemszögből nézni a világot de mikor egy olyan terméket kell osztályoznom aminek a hatékonysága gyakorlatilag a szerencsén múlik ha egyáltalán múlik bármin is akkor számomra haszontalan sőt a mellékhatásokat figyelembe véve kártékony. Tudom hogy neked ki felvette a 3. megrendíthetetlen adagot nehéz felfogni mert ha bemondják a televízsönben te felveszed/lenyeled/feldugod/ - a következő adagot is sőt az utána következő super adagot is ami az összes variáció ellen véd és az ezt megerősítő ultra adagot is ami majd megerősíti a super adagot és így tovább. Előre is köszönöm hogy íly módon véded a világot a közösséget és felelősségteljes vérbeli birka maradsz.
division
@CaptainFaceless: Aha, persze. Tudod akinek két immunológus rokona van, jobban képben van mit egy olyan ember, aki még a helyesírásra is képtelen. Fogalmad nincs az oltásokról, csak ide böfögtél valamit, amihez nagy eséllyel sosem volt közöd. 4. oltás nem ajánlott mindenkinek, mert jelenleg nincs komolyabb hatása a jelenlegi hullámra, sőt akár gyengítheti az immunvédelmet is. 3 oltással jó esetben viszonylag enyhe tünetekkel kell átvészelnünk most az omikront, ami nagyon fertőző. A következő oltás már specifikus kell legyen, és remélhetőleg elég lesz az évenkénti egy oltás. Szóval hiába birkázol, ha sosem tanultál biológiát.
CaptainFaceless
Hajhaj szeretem ám az ilyen rokonokat barátokat ismerősöket kik elbeszélik a kis véleményüket a kis birka meg bégeti saját gondolatok s átgondolás nélkül. Lesüt rólad hogy életedben nem volt önálló véleményed csak ide-oda terelgetik a kis pofid. No nincs ezzel baj legalább mosolyt csaltál az arcomra büszke lehetsz magadra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.