Nem csak Európát, az egész világot lázban tartja, hogy mi fog történni Ukrajnában. 

Orbán Viktor miniszterelnök is aláírta az Európai Unió Madridban tanácskozó szélsőjobboldali-populista pártjainak közösen kiadott nyilatkozatát, amelyben a pártok állítólag Oroszországot tették felelőssé az ukrán határon kialakult helyzetért – számolt be szombaton a 24.hu. A lap vasárnap délelőtt aztán megírta, hogy a jelek szerint a szélsőjobboldali pártok mégsem ítélték el Oroszországot az agresszív katonai fenyegetés miatt, amely feszült helyzetet alakított ki Kelet-Európában, mindenekelőtt Ukrajna határán.

Háború közeleg? Aggasztó, hogy nincs egyetértés a NATO-ban az ukrajnai helyzet kapcsán

Fotó: JOHN MACDOUGALL / AFP

A pártok madridi találkozója után – mint írták – még Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök is beszélt erről, a lengyel állami hírügynökség pedig a közös nyilatkozatot is idézte, miszerint az orosz katonai műveletek „a háború szélére sodortak bennünket”, ezért szolidaritásra, eltökéltségre és együttműködésre van szükség. Ugyanerről számolt be egyébként a házigazda spanyol párt, a VOX szóvivője is.

Csakhogy Marine Le Pen francia elnökjelölt ezután nyilvánosságra hozta a teljes szöveget, amiben már szó sincs Oroszországról.

Francia sajtóhírek szerint Le Pen ugyanis nem volt hajlandó aláírni az oroszokat elítélő szövegváltozatot, ezért aláírás előtt törölték a nyilatkozatból az idevonatkozó szövegrészt. A 444.hu a lengyel sajtóra hivatkozva vasárnap azt írta, végül Morawiecki is elismerte, hogy néhányan „másként tekintenek Oroszországra”, ám a lengyel kormány igyekszik mindenkivel megértetni, mekkora fenyegetést jelentenek az oroszok. A lengyel miniszterelnök szerint ennek a törekvésnek már a madridi csúcson is voltak eredményei.

Forrás: 24.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Nem kéne Putyint hergelni és egyezséget kellene vele kötni, olyat ami Oroszországnak a NATO nak az európai uniónak és legfőképp Ukrajnának is megfelel!!Előbb vagy utóbb kifog törni a háború és nincs rá garancia, hogy nem fognak atomot használni vagy biológia fegyvereket Ukrajna ellen!
ómió
Szóval, ez nem a "Szívélyes egyetértés"? Akkor, talán még nem fenyeget a 2. Trianon!
Csizmás Kond
A háborút vagy mostanig csak az arra utaló fenyegetéseket ámerika kezdte. A NATÓNAK NEM IS SZABADNA BELESZÓLÁSA LEGYEN EGY NEMNATÓ TAGSÁGÚ ORSZÁG SZÉLHÁMOSSÁGÁBA DE ÁMERIKA LE AKARJA VÁGNI AZ OROSZ GAZDASÁG MINDEN SZÁLÁT AMI EURÓPÁT TÁPLÁLJA ÉS EZÉRT KÉPES FELFORGATNI AZ EGÉSZ VILÁGOT.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.