A jövő héttől sehol nem lesz kötelező felmutatni a védettségi igazolványt.

Csehországban már megszűnik a védettségi igazolvány

Fotó: Michal Cizek / AFP

A Reuters cikke szerint a 10.7 milliós lakosságú országban az elmúlt napokban rekordszámú új fertőzöttet azonosítottak, de a szakértők várakozásai szerint hamarosan elérhetik a jelenlegi hullám csúcsát.

Csehországban kedden 57 ezer, szerdán 43 ezer új esetet diagnosztizáltak, de a magas számok ellenére sem emelkedett látványosan a kórházban kezelt betegek száma, ahogy az előző hullámokban az megfigyelhető volt.

Éppen ezért február 9-től gyakorlatilag megszüntetik a védettségi igazolványok használatát, jövő hét szerdától pedig étterembe és eddig korlátozott szolgáltatóegységekbe is mehetnek az oltatlanok.

A kormány döntésének értelmében február 18-tól megszüntetik a kötelező tesztelést az iskolákban, ugyanakkor a beltéri maszkviselés továbbra is kötelező marad és érvényben marad a rendezvényekre vonatkozó létszámkorlát is.

Forrás: 24.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Pálinkás Pál: Neked ez mindig is csak hiszti lesz, mivel sosem tanultál immunológiát, vagy nincs senki a környezetedben, aki tanult volna. Nejem az omicron óta már kb. 4 hete nem tud helyre rázódni, ráadásul most hétfőn láza volt, és azóta is érdekes módon fáj a bőre, nincs túl jól, algopyrint kell jelenleg is szednie. Nekem már 10 napja hogy az első tünet megjelent, pozitív teszt, és még mindig jelen van hol az orrdugulás, hol a torok kaparás, íz, szaglás sem oké még, és tegnap megint pozitív lett a tesztem. Az ember egy normál megfázásból kijön úgy pár nap alatt, hogy végig folyik az orra vagy köhög, nem pedig hetekig váltakoznak a tünetek, és mindig azt érzed nem vagy jól. Fura, hogy a srácok is már két hete benne vannak, bár nekik negatív már a teszt, de még mindig nem az igazi. Nálunk a fél iskola, város kínlódik ezzel most, de nyissanak csak a csehek meg a bolondok, ne kelljen a 3. oltás sem (ugye most már nálunk sem kell), aztán basszon oda egy újabb variáns, engem már nem érdekel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@division: naaaa. tőled hallom először hogy a covidtól már szédülni is lehet..:)
division
@Pálinkás Pál: Bármelyik vírus okozhat szédülést, csodálom hogy ezt nem tudod.
Pálinkás Pál
@division: régebben szédültem, amikor még ittam..:)
division
@Pálinkás Pál: Akkor már értem, miért írsz sokszor ennyi marhaságot, az ital öli az agysejteket:-)
Mondjuk még mindig nem a legjobb az egyensúly érzékelésem, elég szar.
division
@Pálinkás Pál: Valahogy biztos, vagy így, vagy úgy...Februárban mindenki marad itthon mindenesetre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.